Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu (TASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bozdağ, Orta Karadeniz Asansörcüler Derneği’nin davetlisi olarak geldiği Samsun’da yaptığı açıklamada, stajyer bulmakta zorlandıklarını belirtti. Asansörcülük ile ilgili "Kariyer Günleri" yapılmasını isteyen Bozdağ, "Meslek lisesi seçimi yapacak öğrencilere, bu seçimden önce asansörü, asansördeki gelişimi anlatırsanız, iyi bir asansörcünün, mühendislerden çok çok daha fazla kazandığını anlatırsanız elbette bu bölüme çok daha fazla gelecekler" dedi.

"İş garantisi var, mesleğinde yükselme ihtimali var"

Ailelerin ve öğrencilerin bu alanda bilgisi olmadığına işaret eden Bozdağ, şöyle devam etti: "Aile bilmiyor, 'Asansörü ne yapacak' diyor. Ama anlatırsanız eğer,  asansörcü olup da işsiz kalan yok. Birincisi iş garantisi var. İkincisi mesleği öğrendi, mesleğinde yükselme ihtimali var. Mesela Bursa'da 3 bin 500 bakımı olan bir firmada asansör meslek lisesi mezunu arkadaş şu anda şef pozisyonuna, yönetici pozisyonuna geldi. Çok güzel bir maaş var. İyi bir mühendisten daha fazla kazanıyor, bunları anlatmamız lazım. İşle ilgili sıkıntısının olmayacağını, para ile ilgili sıkıntısının olmayacağını anlatmamız lazım."

"İstihdama yönelik ihtiyacımız karşılanacaktır"

Bir okulun STK ile protokol yaparak o bölümü açabildiğini anlatan Bozdağ, şunları kaydetti: "Mesela bizde bir asansör meslek lisesi var. Aynı zamanda Hürriyet Endüstri meslek lisesi de var. O meslek lisesi de asansör bölümü açmak istedi, Asansör Meslek Lisesi yetmediği için. Biz Bursa Asansör Sanayicileri Derneği olarak protokol yaptık. Dedik ki siz buraya bu bölümü açarsanız biz buradaki 25 tane öğrenciye staj garantisi veriyoruz, dernek olarak. Bu 25 öğrencinin de 15 tanesine iş garantisi veriyoruz. Protokol yaptık. O protokolü okul İl Müdürlüğüne sunarak orada bölüm açtı. Burada da bir tane okulunuz var ama inşaatta tadilat var bu bölümde. İkinci bir okula da gidip görüşebilirsiniz STK olarak. Oradaki okul müdürüyle görüşüp eğer ki staj garantisi verirseniz, iş garantisi verirseniz, okul müdürü de buna çok sıcak bakacaktır. Böylelikle istihdama yönelik hem bizim aranan elemana yönelik ihtiyacımız karşılanacaktır. 

Kaynak: ANKA