Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karşıyaka Şubesi yeni döneme hazırlıkları kapsamında düzenledikleri kahvaltı etkinliğinde üyeler ve gönüllülerle bir araya geldi. Yeni dönem Yönetim kurulunun tanıtıldığı etkinlikte derneğin güncel faaliyetler ve yeni dönemde planlanan projeler paylaşıldı. En bük hedeflerinin çağdaş eğitim anlayışı, kız çocukları başta olmak üzere tüm gençlere fırsat eşitliği sağlamak olduğunu belirten Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karşıyaka Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Özbalaban, “Türkan Seylan’ın inandığı değerlere sahip çıkarak, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında özellikle kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek ve toplumun her kesimine ulaşmak bizim en önemli görevlerimiz arasında” şeklinde konuştu.

Başta kız çocuklarımız olmak üzere...

Derneğin kuruluş amacı olan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı gençler yetiştirimek için çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Özbalaban, “Bugün burada bir araya gelmemiz sadece bir kahvaltı buluşması değil, ÇYDD’nin temel değerleri olan laik çağdaş ve aydınlık bir Türkiye için bir arada olmanın simgesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atattürk’ün çizdiği yolda çağdaş eğitim anlayışı ile geleceğimizi şekillendirmek, kız çocuklarımız başta olmak üzere tüm gençlerimize fırsat eşitliği sağlamak en büyük hedefimizdir. Derneğimizin kuruluş amacını ve misyonunu hep birlikte daha ileriye taşımak için buradayız. Hepimizin katkılarıyla topluma ve gençlerimize faydalı işler yapmaya devam edeceğiz. Türkan Saylan hepimizin kalbinde derin izler bırakmış Türkiye’nin aydınlanma yolunda önemli katkılarda bulunmuş bir bilim insansı ve toplumsal önderdi. Onun ışığanda kurulan derneğimiz onun başlattığı mücadeleyi daha ileriye taşımak amacıyla yolunda devam ediyor. Türkan Seylan’ın inandığı değerlere sahip çıkarak, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında özellikle kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek ve toplumun her kesimine ulaşmak bizim en önemli görevlerimiz arasında” diye konuştu.

Tek amaç burs vermek değil

Eğitim, bilim ve toplumsal dayanışma gibi konularda derneğin kurucusu Türkan Saylan’ın gösterdiği vizyonu her gün daha ileriye taşıma gayret içerisinde olduklarını belirten Özbalaban, “Amacımız bu öğrencilere sadece burs vermek değil onlara Atatürk ilkelerine bağlı düşünebilen, sorumluluk sahibi ve yargılayabilen bireyler yetiştirmektir. Sizlerin de bugün burada olması bu misyona verdiğiniz destek ve bırakılan mirasa sahip çıkama karalığınızı gösteriyor. Bu inanç ve kararlılıkla hareket ederek geleceğe umutla bakmayı sağlayan üyelerimize ve gönüllülerimiz teşekküre ediyorum” dedi.

Kaynak: BÜLTEN