İzmir Enternasyonal Fuarı için geri sayım başladı. 93 yıldır düzenlenen fuar bu yıl 30 Ağustos ile 9 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Fuarda çok sayıda konser ve etkinlik düzenlenecek.

İzmir Fuarı'nda düzenlenecek etkinlikler şöyle:

Atlas Pavyonu’nda bir Dijital Deneyim ve Sergi Alanı oluşturuldu. Ziyaretçiler, bu alanda yapay zekâ ile 3D animasyonları, VR gözlükle deneyimleyecekleri spor aktivitelerini, artırılmış gerçeklik duvarını, dijital interaktif ebru sanatını, dijital sergileri, Türkiye’de tek olan Uzay Kampı’nın sanal gerçeklik gözlüğüyle Ay’da yürüyüş deneyimini ve çok daha fazlasını bulabilecek.

7-15 yaş arası çocuklar, “Hava Gücüyle Dönen Makine” atölyesi ile temel havacılık prensiplerini keşfedecek.

İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ ile birlikte düzenlenen söyleşilerde Türkiye’nin merakla, ilgiyle, bilgilenerek dinlediği isimler, İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki “Tech Talks” etkinliğinde buluşacak. Tarihçi, akademisyen Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, teknoloji yazarı, trend avcısı Serdar Kuzuloğlu, seri ve inovatif girişimci, fütürist ve Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, gazeteci Emin Çapa ve Okan Bayülgen “Tech Talks” etkinliğinde konuşmacı olarak yer alacak.

Oyun sektörüne girmek isteyen gençler için Start-up Oyun Girişimciliği Yarışması düzenlenecek.

Red Bull, 11 gün süresince Gaming Hub, DJ Workshop, F1 Pist, F1 Simulasyon ve Refleks Oyunu gibi birçok etkinlik gerçekleştirecek.

Aynı zamanda sokak dansçılarının mücadele edeceği Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali de Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak. Yarışmanın tarihi ise 1 Eylül olarak açıklandı.

Spor etkinlikleri

İzmir Fuarı'nda çok sayıda spor etkinliği de yer alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3x3 Streetball İzmir Cup 2024 finali yapılacak. 9 Eylül'de düzenlenecek olan maraton için kit dağıtımı yapılacak.

Tiyatro, sergi, oyun alanı

Etkinlikler bunlarda da sınırlı kalmıyor.  TuzBiber Stand Up ile Ali Congun gösterileri, İzmir Aşkına Sokağın Kadınları Müzikali fuarda yer alacak.

İzmir Şehir Tiyatrolarının oyunları, “Teknoloji” temalı filmlerle Sinema Burada gösterimleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Levent Çalıkoğlu küratörlüğünde “Solo Botter: Nuri İyem” sergisi, Çocuk Sahnesi, Çocuk Alanı, Oyun ve Teknoloji Alanı, İnteraktif Oyunlar, Macera ve Zipline Parkuru, Airsoft Alanı, spor etkinlikleri, sokak tiyatroları, gezici etkinlikler, tiyatro, pantomim, masal anlatımı ve sihirbaz gösterileri Fuar’da yer alacak.


Ünlü isimler konser verecek

İzmir Fuarı'nda ünlü isimler de konser verecek. Konser verecek ünlü isimler ve konser tarihleri şöyle:

Mert Demir: 30 Ağustos Zafer Bayramı
Teoman, 31 Ağustos
Volkan Konak, 1 Eylül
Hande Yener, 2 Eylül
Semincek, 3 Eylül
Motive, 4 Eylül
Mahsun Kırmızıgül, 5 Eylül
Hayko Cepkin, 6 Eylül
Derya Bedavacı, 7 Eylül
Sakiler, 8 Eylül
Haluk Levent, 9 Eylül

İzmir Fuarı giriş ücreti ne kadar?

İzmir Fuarı giriş ücreti tam 20 TL, öğrenci ise 7.5 TL olarak açıklandı. Kültürpark'ın bütün kapılarından alana giriş yapılabilecek. Etkinlikler 16:00 ile 23:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Muhabir: Orçun BULDAÇ