Türkiye'de çok sayıda terk edilmiş köy bulunuyor. Bu köylerden biri de Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kayaköy. Kimsenin yaşamadığı Kayaköy, halk arasında Hayalet Köy olarak da biliniyor.

Son yıllarda Kayaköy'e ziyaretçi akını yaşanıyor. Huzurlu bir ortamda gezmek isteyenler, şehrin kalabalığından kaçmak isteyenler, fotoğraf tutkunları bu köye akın ediyor.

Geçmişi 3 bin yıl öncesine dayanan Kayaköy'ün bir Rum köyü olduğu ve mübadele döneminde terk edildiği belirtiliyor.

Rum'ların köyü terk etmesinin ardından Türkler bu köye yerleşmeye başlıyor ancak 1957 yılında meydana gelen Fethiye depreminden sonra yaşayanlar da bu köyü terk ediyor. O günden bu güne köye yerleşen kimse de olmuyor.

Çatısı ve penceresi olmayan taş evler, ıssız ve dar sokakları ile özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kayaköy'de gezilip görülecek yerler arasında büyük ve küçük kilise ile on dört şapel bulunmaktadır. Ayrıca küçük kilise yanında bir çömlek atölyesi (çömlekhane) vardır. Küçük kilise yolundan yalnızca deniz veya yürüyerek ulaşımın mümkün olduğu Soğuk Su Koyuna yaklaşık kırk dakikada gidilebilir.

Kayaköy nerede?

Kayaköy, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan terk edilmiş bir köydür. Konum olarak Fethiye ile Ölüdeniz arasınde yer alıyor. Köy Fethiye'ye 10 km, Ölüdeniz'e ise 6 km uzaklıkta bulunuyor.

Kayaköy'e nasıl gidilir?

Kayaköy'e gitmek için öncelikle Fethiye'ye ulaşmanız gerekiyor. Fethiye'nin içinden giden yola dönerek buraya ulaşabilirsiniz. Yolun oldukça virajlı olduğunu belirtmekte fayda var.

Kayaköy giriş ücreti 2024?

Kayaköy'e Türk vatandaşları Müze Kart ile giriş yapabilmektedir. Yabancılar için giriş ücreti ise 3 Euro'dur.

Kaynak: Haber Merkezi