Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Babadağ’dan havalandıktan kısa süre sonra kayalık alana düşerek yaşamını yitiren yamaç paraşütü pilotu Tevfik Tek (29) ile yolcusu Mehmet Buğra Silen (22), Eskişehir’de defnedildi.

Törenler Eskişehir'de düzenlendi

Amatör pilotluk belgesine sahip olan Tevfik Tek için Odunpazarı ilçesi Kurtuluş Mahallesi’ndeki Eligüzeller Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene ailesi, yakınları ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldı. Tek’in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Kazada hayatını kaybeden yolcu Mehmet Buğra Silen’in cenazesi ise Eskişehir’in İnönü ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde toprağa verildi. Silen için Yenice Camisi’nde cenaze namazı kılındıktan sonra mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Kaza Babadağ’da gerçekleşti

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Babadağ’dan yamaç paraşütüyle atlayan Tek ve Silen, henüz bilinmeyen bir nedenle kayalık alana düştü. Olay yerine gelen UMKE ve jandarma ekipleri, yolcu Mehmet Buğra Silen’in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan pilot Tevfik Tek ise ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

ADM Elektrik'ten 25 Nisan duyurusu: Aydınlılar dikkat! Kesintiler 6 ilçeyi kapsıyor ADM Elektrik'ten 25 Nisan duyurusu: Aydınlılar dikkat! Kesintiler 6 ilçeyi kapsıyor

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor

Kazanın nedeni henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Uzman ekipler, yamaç paraşütü uçuş ekipmanı ve meteorolojik koşullar üzerinde detaylı incelemeler yapıyorlar.

Kaynak: AA