30 Ağustos Cuma günü Fener Alayı ve Festival Korteji ile başlayacak festival 8 günlük bir etkinlik maratonuna ev sahipliği yapacak. 

30 Ağustos Cuma günü Fener Alayı ve Festival Korteji ardından Zafer Kupası ve Ödül Töreni yapılacak. “Opus Live” sahne alacak.

31 Ağustos Cumartesi 2. Yüzyılda CHP ve Türkiye konulu CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in katılımıyla söyleşi gerçekleşecek. Ardından “Moğollar” sahne alacak. 

1 Eylül Pazar Ahmet Telli ve Tuğrul Keskin’in Edebiyat ve Barış temalı Söyleşi ve Şiir Dinletisi gerçekleşecek. Ardından “Ben Türkan Saylan” tiyatro oyunu ile Şenay Gürler sahne alacak. 

2 Eylül Pazartesi Nevşin Mengü, Selçuk Candan Sayar, İlhan Cihaner’in söyleşisi gerçekleşecek. Ardından Ceylan Ertem konseri olacak. 

3 Eylül Salı İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun Yerel Yönetimde Kadın temalı söyleşisi gerçekleşecek. Ardından Müfit Can Saçıntı, “İtiraz Ediyorum” adlı tiyatro oyunu ile sahnede yerini alacak.

4 Eylül Çarşamba Prof. Dr. Tarık Şengül ve Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı, 21. Yüzyılın Kentini İnşa Etmek konulu söyleşilerini gerçekleştirecekler. Ardından belgesel ve söyleşi Gökmen Uluğ ve Kemal Anadol ile Komünist Osman Belgesel Gösterimi “Osman Özgüven” gerçekleşecek. Gece, Mazlum Çimen’in konseriyle devam edecek. 

5 Eylül Perşembe Uluslararası Folklor Dans Ekibi performans sergileyecek. Ardından Demokratik Anayasa ve İnsan Hakları konulu söyleşi Turgut Kazan ile gerçekleşecek. Söyleşinin ardından Gömeç Kültür Sanat Topluluğu ve Mod 10 sahnede olacaklar. 

6 Eylül Cuma Uluslarası Folklor Dans Ekibi yeniden performans sergileyecek. Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nun “Düşük Şehir İhtimali” tiyatro oyunu oynanacak. Tiyatro gösterimi ardından Hüsnü Şenlendirici ve Orkestrası’nın sahne almasıyla festivalin son gününün kapanışı yapılacak. 

Kaynak: BÜLTEN