Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanında yaşayan kadınların sosyal hayata katılımını arttırmak, şehrin tarihi ve doğal güzellikleri ile tanışmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Adım Adım Manisa" projesi hız kesmeden devam ediyor. Adım Adım Manisa projesi kapsamında 90 kişilik kadın kafilesi dünyaca ünlü halılarının dokunduğu Gördes ilçesinden ücretsiz kültür turlarıyla Manisa’ya geldi. 110 km süren yolculuğun ardından ilçeden kent merkezine varan kafile, şehrin tarihini gün yüzüne çıkartan müze ve eserleri ziyaret etti. 

Gördes’ten gelen 90 kişilik kafileyi, Büyükşehir görevlileri Hanımlar Aile Çay Bahçesi’nde karşıladı. Hanımlar Aile Çay Bahçesi’nde yapılan kahvaltı ikramı sonrasında Tıp Tarihi Müzesi’ne ve Uluslararası Mesir Macunu Festivali’ne ev sahipliği yapan Hafsa Sultan Camii’ne gidildi. Kafile Sultan Camii ve Tıp Tarihi Müzesi’nin tarihteki yeri hakkında verilen bilgileri dinledi. Gezinin bir sonraki durağı ise Muradiye Camii oldu. Ortaya koyduğu eserlerle dünya mimari tarihine damgasını vuran Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olma özelliğini taşıyan Muradiye Camii de ziyaret edildi. Ardından ziyaretçilerine muhteşem Manisa manzarasını izleme imkanı sunan Mevlevihane’ye ve Manisa’da bulunan çeşitli eserlerin maketlerinin yer aldığı Şehzadelerpark’a gidildi. Akabinde MASKİ Genel Müdürlüğü yemekhanesinde öğle yemeği için ara verildi. 

Çanakkale Müzesi ve Atatürk Sergi Salonu 

Öğle yemeğinin ardından Gördes’ten gelen 90 kişilik kafile, Osmanlı Müzesi’ne de giderek, müze içerisindeki eserleri inceledi. Son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde halka hizmet veren Çanakkale Müzesi ile Atatürk Sergi Salonu ziyaret edilerek gezi son buldu.

Dünya çapında üne kavuşmuş halıların üretildiği Gördes ilçesinden Manisa’ya gelen kadınlar, kentin tarihi ve doğal güzellikleri ile buluştuktan sonra düzenlenen geziye ilişkin düşüncülerini anlattı.


Gördes’te yaşadığını belirten Aysel Girgin, “Gezimizi tamamladık. Manisa’mızın en güzel yerlerini gezdik. Çok güzeldi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e çok teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını bekliyoruz” diye konuştu. 

“Bu Toprakları Atatürk Sayesinde Kazandık”

Emine Altın Çanakkale Müzesi ile Atatürk Sergi Salonu ziyareti sonrasında üzerinde yaşadığımız toprakların değerine vurgu yaptı. Altın, “Bu toprakları kolay kazanmadık. Bu toprakları Atatürk sayesinde kazandık. Bunların kıymetini bilelim. Başkanımıza da çok teşekkür ederiz, bizi davet etti. Arkadaşlarımızla beraber böyle güzel bir gün yaşadık” dedi.

Kaynak: Bülten