Yiğit SÜTCÜ- Geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performans ile Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan Göztepe ilk iç saha maçında Fenerbahçe’yi konuk etti. 2-0 geriye düşen sarı kırmızılılar, son dakikalarda bulduğu gollerle 2-2’yi yakalayarak 1 puan almayı başardı. Ancak oyun ve skor, saha dışında yaşanan olaylar sebebiyle arka planda kaldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un silahlı korumaları ile sahaya girmesi ve ardından yaşananlar, Türk futbolunun kronik sorunlarını da yeniden ortaya çıkarmış oldu.

İşlenen suç kahramanlık hikayesine dönüştürülüyor

Maçın 2. Yarısının başlarında, deplasman taraftarlarının stada alınmamasını bahane ederek silahlı korumaları ile sahaya giren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un davranışı pek çok olayı tetikliyor. 20 bini aşkın seyircinin gözü önünde yaşanan olay, TV ve gazete mecralarında bir kahramanlık hikayesine dönüştürülmeye çalışılıyor. Oysa ki sahaya alınmayan taraftarların neden alınmadığı konusundaki iddialar oldukça kafa karıştırıcı.  

Gerginlik İzmir sınırında başladı

Cumartesi gündüz saatlerinde otobüsle İstanbul’dan İzmir’e gelen taraftarları taşıyan otobüsler, emniyet güçlerince İzmir il sınırında durduruldu. Kimlik kontrolünün yanı sıra taraftarların biletli olup olmadığını da kontrol etmek isteyen emniyet güçleri bu noktada mukavemet ile karşılaştı. Açılan telefonlar ve araya giren bürokratlar seyesinde bu kontrolden geçen taraftarlar stada kadar ulaştı. Stadın girişinde bileti olmadığı ya da önceki sezondan cezalı olduğu ortaya çıkan taraftarlar polis tarafından içeri alınmadı.

Kontenjanın üzerinde seyirci vardı

Saatler 20.00’ı gösterdiğinde Fenerbahçe’ye ayrılan tribünler neredeyse dolmuş durumda idi. Güvenlik güçlerinin önlem amaçlı boş bıraktığı koltuklar dışında neredeyse tüm koltuklar dolu vaziyette iken halen dışarda taraftar bulunması, rakip takıma ayrılan kontenjanın üzerinde bir taraftar sayısı olduğunun işaretçisi idi. 

Dezenformasyon çalışması başlatıldı

Ali Koç’un iki defa sahaya indiği ve son noktada bir stad yetkilisi tarafından itilerek yere düşmesinin ardından, başta sosyal medya olmak üzere Göztepe’yi hedef noktasına koyan yüzlerce paylaşım yapıldı. Koç’u iterek yere düşüren kişinin geçtiğimiz sezonlarda yaşanan olaylı Altay maçının faillerinden birisi olduğu haberi servis edildi. Oysa ki iki olayda yer alan kişilerin sadece isim benzerliği vardı ve bu bilgi sadece 1 dakikalık bir araştırma ile elde edilebilirdi. 

Hangisi gerçek?

Bunun yanı sıra dün akşam yayınlanan bir televizyon programına katılan Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, stada geldikleri andan itibaren düşmanca bir hava olduğunu ifade etti. Oysa ki sosyal medyada kendisinin taraftarları selamlarken çekilen fotoğrafları çoktan basında yer almıştı. 

Göztepe camiası tedirgin

Geçtiğimiz sezonlarda da olduğu gibi hemen her maçı, ne olursa olsun kazanmaya alışmış İstanbul takımları, kazanamadığı maçları da basın yoluyla kazanmayı hedeflemiş durumda. Maçın bitiş saatinden beri tam 8 Fenerbahçe yöneticisi kameralar karşısına geçti. Eski futbolcusundan köşe yazarlarına kadar herkes Göztepe’yi eleştirirken bir tek Göztepe yöneticisi bile bir TV programına konuk edilmedi. Bu durumdan rahatsız olan sarı kırmızılı camia, Türkiye Futbol Federasyonu’nun konuyla ilgili alacağı tavrı merakla bekliyor. Oluşturulan kamuoyu baskısı nedeniyle Göztepe’ye ağır bir ceza verileceği kaygısı taşıyan kulüp yönetimi, atılacak adımları dikkatle takip ediyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ