Yiğit Sütcü- İki yıl aranın ardından Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren Göztepe ilk iç saha maçında Jose Mourinho’lu Fenerbahçe’yi ağırladı. Heyecanlı ve mücadele gücü yüksek geçen mücadele, ne yazık ki saha dışı olaylar sebebiyle gölgede kaldı. Göztepe, 2-0 geriye düştüğü maçta son dakika golü ile beraberliği yakaladı. Ancak yaşanan olaylar, futbolun önüne geçti. Peki neler oldu?

Mert Hakan Yandaş fitili yaktı

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Mert Hakan Yandaş, kadroda yer almadığı için, diğer sporcular ile birlikte maçı Göztepe’nin kendilerine ayırdığı locadan izliyordu. Yandaş, Göztepe’nin bulduğu ama VAR tarafından iptal edilen gol sonrası yaptığı el hareketi, tribünleri hareketlendirdi. Batı tribününde yer alan taraftarlar Mert Hakan’a yoğun tepki gösterdi. 

Taraftarlar neden dışarıda kaldı?

Maç başlamadan dakikalar öncesinde deplasman tribününde yer alan Fenerbahçeli taraftarlar, bir kısım seyircinin dışarıda kaldığını idda ederek duruma tepki gösterdi. Maç boyunca “Yönetim uyuma, taraftarın dışarda" şeklinde tezahürat yapan seyirciler seslerini Ali Koç’a duyurmayı başardılar. Ancak içeriye alınmayan taraftarların, bir önceki sezon Galatasaray ile oynanan maçtan dolayı cezalı olduğu, bu sebeple gişe kapılarından geçemediği öğrenildi. Otomatik sistem kapıyı bu taraftarlara açmadı ve buna tepki gösteren taraftarlar ile polis arasında arbede yaşandığı belirtildi.

Kapılar bir bir açıldı

Bu durumu öğrenen Ali Koç, protokol tribününde, İzmir’in hemen her kademe bürokratı olmasına rağmen, silahlı korumaları ile sahaya indi. Batı trübünleri tarafında yer alan Ali Koç, saha kenarından binlerce Göztepe taraftarının önünden yürüyerek deplasman tribünü önüne geldi. Ali Koç, akredite olmamasına ve saha kenarına girme hakkı bulunmamasına rağmen hiçbir emniyet görevlisi tarafından durdurulmadı.

Kimse dur diyemedi

Deplasman tribünü önüne gelen Ali Koç, kendisine görevliler tarafından açılmaması gereken kapıyı açtırarak tribüne girdi. Ardından gişe bölümüne geçen Koç, görevlilere kapıları açtırarak dışarda kalan sarı lacivertli taraftarları içeriye aldırdı. Bunun ardından tekrar saha kenarına gelen Ali Koç, tekrar tribünlerin büyük tepkisine rağmen protokol tribününe geri yürümeye başladı. Tribünlerden sahaya atılan maddeler nedeniyle kimi zaman Ali Koç ve yanındakiler, sahanın içerisine girdi. Hakem bu anlarda önce maçı oynatmaya devam ederken, kısa bir süre sonra maçı durdurmak zorunda kaldı. 

Koruma silahına davrandı

Hiçbir emniyet görevlisinin Ali Koç’a müdahale etmemesine ise Göztepe CEO’su Kerem Ertan tepki gösterdi. Ertan da sahaya inerek Ali Koç’a dışarı çıkmasını söyledi. Bu sırada stadyum yetkilisi Fatih Özkan, Ali Koç’u arkadan itti ve Ali Koç yere düştü. Ali Koç’u yerden kaldıran korumalardan birisinin silahına el atması ise gözlerden kaçmadı. 20 bin kişinin bulunduğu stadda sahaya silahlı korumaları ile giren Ali Koç, emniyet görevlilerinin de yardımıyla, önce soyunma odasına ardından da protokol tribününe geri alındı. Koç’un burada da önceki dönem Federasyon Başkan Vekiliği ve Göztepe Asbaşkanı, Talat Papatya ile olan itişmesi de kameralara yansıdı. 

Parayı veren düdüğü çalar

Maçın ardından Ali Koç’un geçen sezondan kalan hak mahrumiyeti cezası olduğu iddia edildi. Sezonun sondan bir önceki maçında Galatasaraylı yöneticiler ile kavga eden Ali Koç’un 90 günlük hak mahrumiyeti cezası vardı. Fakat bu cezanın maç öncesi para cezasına çevrildiği ve cezanın ödenmesi ile kısıtlamanın kaldırıldığı öğrenildi.

Tuvaletlere zarar verdiler

Ali Koç’un pek çok olaya neden olan bu hamlesinin ardından tribüne alınan Fenerbahçeli taraftarlar maçın ardından Gürsel Aksel Stadyumu’nda yer alan tuvaletleri parçaladı. Aynaları, pisuvarları ve lavaboları kıran sarı lacivertli taraftarlar, bu anların videosunu da çekip sosyal medya hesaplarında paylaştılar. 

Başkan Sepil, basına konuştu

Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil basın mensuplarına konuştu. Sepil "Göztepe tarafından bir hata yapıldıysa özür dileriz ama Göztepe'nin her türlü hakkı korunacak. Pazar günü olayların nasıl geliştiğine bakacağız. Futbol kuralları içinde yapılanlar doğru mu, hepsini inceleyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Ali Başkanla bir temasım olmadı." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yiğit Sütcü