Yiğit SÜTCÜ- Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’inde mücadele eden Göztepe, çıktığı 34 maçta 20 gol ile ligin en az gol yiyen takımı olmayı başarmıştı. Bu başarının en büyük mimarlarından birisi de Polonyalı file bekçisi Mateusz Lis olmuştu. Göztepe’de kiralık olarak forma giyen başarılı eldiven, yeni sezonda da sarı kırmızılı formayı terletecek.


Pürüzler çözüldü, anlaşma sağlandı


Göztepe’nin de çoğunluk hissesini elinde bulunduran Sports Republic firmasına ait olan Southampton takımının oyuncusu olan Lis, sezon sonunda İngiliz takımına geri dönmüştü. Hazırlık çalışmalarını İngiltere’de geçiren başarılı kaleci, önceki gün varılan anlaşmanın ardından İzmir’e geri döndü. Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan başarılı kaleci, İngiltere’den yola çıktığı andan İzmir’e varana kadar çeşitli paylaşımlar yaptı.

Tüm yolculuğu paylaştı

Göztepe’ye transferinin gerçekleştiği andan itibaren sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Mateusz Lis, ilk olarak uçaktan çektiği fotoğrafı takipçileri ile paylaştı. Yüzlerce beğeni alan paylaşımın ardından bir fotoğraf da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan paylaşan başarılı eldiven, ayağının tozu ile takım arkadaşları ile buluştu.

İlk 11’de yer alacak mı?

Geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performans ile dikkat çeken Polonyalı file bekçisinin cuma akşamı oynanacak Alanyaspor maçında kalede olup olmayacağı ise tam bir soru işareti. Sezonun ilk 2 maçında kaleyi koruyan Arda Özçimen’in sakatlanmasının ardından, maçta kaleyi kimin koruyacağı belirsizliğini sürdürüyor. Teknik ekibin yapacağı değerlendirmenin ardından Lis’in kadroya alınması bekleniyor.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ