Yiğit SÜTCÜ- Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’de mücadele eden Göztepe, başarılı savunma performansının önemli katkısıyla Trendyol Süper Lig’e çıkmayı başarmıştı. 34 lig maçına çıkan sarı kırmızılılar kalesinde yalnızca 20 gol görerek ligi bu alanda lider bitirmişti.

2 maç 6 gol

Bu başarılı performansı Trendyol Süper Lig’de de sürdürmek isteyen sarı kırmızılı ekip, özellikle son iki maçta son derece başarısız oldu. Samsunspor maçında 3-1 öne geçmeyi başaran Göztepe, rakibin son 30 dakikada attığı 3 gole engel olamadı. Bu maçın ardından evinde Sivasspor’u ağırlayan sarı kırmızılılar, 2-0 önde iken yine rakibin gollerine engel olamamıştı.

Stoilov’dan savunma vurgusu

Her iki maçın ardından düzenlenen basın toplantılarında konuşan teknik direktör Stanimir Stoilov, hücumda kaçırdıkları pozisyonlar kadar, savunmada yapılan hataların da altını çizmişti. Bulgar teknik adam, mücadeleden memnun olduğunu ancak savunma konusunda eksiklerinin olduğunu belirtmişti. Göztepe, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada savunma yönünde iyileştirmeler yapmak için çeşitli çalışmalar yaptı. Sarı kırmızılılar, yarın oynanacak Eyüpspor maçında kalesini gole kapatarak bir seriye başlamayı planlıyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ