Yiğit Sütcü- Süper Lig’de ilk iç saha maçında Fenerbahçe’yi ağırlayan Göztepe, maçın ardından verilen kararlara itiraz etti. Maçta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un sahaya girmesinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Göztepe’ye 2 maç saha kapatma cezası verilmişti.

Kulüpten önceki gün yapılan açıklamada "Göztepe Spor Kulübü olarak, 22 Ağustos 2024 Perşembe günü açıklanan PFDK kararlarına ilişkin tüm itiraz haklarımızı kullanmak üzere gerekli çalışmalara başladığımızı kamuoyuna duyururuz." ifadelerine yer verilmişti. Bu ifade doğrultusunda delillerini toplayan Göztepe yönetimi resmi itirazını gerçekleştirdi.

Tüm deliller toplandı

Yönetimin olaylı maç öncesi ve sonrası stat içi ve çevresinde yer alan tüm kameraların kayıtlarını delil olarak dosyaya koyduğu öğrenildi. Hummalı bir çalışma başlatan yöneticiler, yayıncı kuruluşun kamera görüntülerinin tamamını talep etmişti. Göztepe yönetiminin, taraftarların çektiği kimi görüntülere de yer verildiği iddia edildi. Bunun yanı sıra, stada alınmadığı iddia edilen taraftarların bulunduğu alanın da görüntülerinin önemli deliller içerdiği öğrenildi. 

Önceki örneklerden feyz alındı

Göztepe yönetiminin, daha önce yaşanan benzer olayları da incelediği ve bu olaylarda verilen kararları da emsal olarak dosyaya koyduğu öğrenildi. Buna göre, benzer olaylarda saha kapatma yerine, kameralardan tespit edilen görüntüler ile taraftarlara tribüne giriş yasağı verildiğini iddia eden yönetim, kapatmak cezasının kaldırılmasını talep ediyor. 

Resmi siteden duyurdu

Konuyla ilgili sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Göztepe Spor Kulübü olarak, 22 Ağustos 2024 Perşembe günü açıklanan PFDK kararına ilişkin itirazımızı Tahkim Kurulu’na yapmış bulunmaktayız. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Yiğit Sütcü