Yiğit Sütcü- Yeni sezonda İzmir'i Trendyol Süper Lig'de temsil eden Göztepe, ilk maçında Antalya deplasmanından 1 puanla döndü. Sıcak havanın futbolun önüne geçtiği akşamda gol sesi çıkmazken, sarı kırmızılıların mücadele azmi taraftarlardan tam not aldı.

İki yılın ardından Süper Lig'de ilk maçına çıkan İzmir temsilcisi maça oldukça iyi başladı. Ön tarafta oynayan Kubilay Kanatsızkuş ve Romulo'nun presine Yalçın Kayhan'ın eşlik etmesi ile, rakip Antalyaspor'un savunmadan çıkmasını engelleme açısından büyük önem taşıdı. Özellikle Djalma'nın kanat bindirmeleri de sarı kırmızılılar adına olumlu bir gösterge olarak ön plana çıktı.

Sıcak hava tempoyu etkiledi

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, maçın temposuna da olumsuz etki yaptı. Maç saat 21.45'te başlamasına rağmen Antalya'da hava sıcaklığı 30 dereceyi bulurken, nem oranı ise yüzde 85 civarında seyretti. Bu sebeple maçın hakemi Zorbay Küçük, her iki yarıda da uzun su molaları vermek durumunda kaldı.

Eksiklerimizi görmek adına iyi bir maçtı

Corendon Airlines Antalya Stadı'nda Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, hava şatlarına vurgu yaptı. Bulgar teknik adam, "İlk maç sıkıntıları görmek adına bizim için fırsat oldu. Bunların üzerine çalışacağız ve takım olarak çok daha iyi olmak için her şeyimizi vereceğiz. Hava şartları nedeniyle çok zor bir maç oldu.İki takım da sahada en iyisini yapmaya çalıştı.İki takımda iyi futbol oynamaya çalıştı. Antalyaspor topa daha fazla sahip oldu ancak biz daha fazla gol pozisyonu bulduk. Gole çeviremedik. İlk maç sıkıntıları görmek adına bizim için fırsat oldu. Bunların üzerine çalışacağız ve takım olarak çok daha iyi olmak için her şeyimizi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Taraftar transfer bekliyor

Maçın ardından yüzlerce paylaşım yapan Göztepe taraftarları, takımın hırslı yapısından memnun olsa da kadroyu yetersiz buldu. Ogün Bayrak ve Kuryu Matsiki'nin de sakatlıkları sebebiyle yer alamadığı sarı kırmızılı kadro taraftarlar tarafından bu lig için eksik görüldü. Önümüzdeki hafta evinde Fenerbahçe'yi konuk edecek Göztepe'de forvet ve kaleci transferlerinin bu hafta içerisinde netleşmesi bekleniyor.

Muhabir: Yiğit Sütcü