YİĞİT SÜTCÜ- Süper Lig öncesi gönderilen futbolcular ve yapılan transferler ile yeni bir kadro kuran Göztepe, ligin başlamasından önce ilk kez taraftarının önüne çıkıyor. Sezon öncesi şu ana kadar 4 hazırlık maçı yapan Göztepe, bu malların tümünü Slovenya kampında oynamıştı. En son 11 mayıs tarihinde Bodrumspor maçında taraftarının önünde maç yapan sarı kırmızılılarda tatlı bir heyecan yaşanıyor. Taraftarlar da maça yoğun ilgi gösterirken, hazırlık maçı olmasına rağmen koreografi çalışmaları yapıyor.

Kaleci sorunu çözülüyor mu?

Taraftarın en büyük soru işareti olan kaleci pozisyonunda sona gelindiği öğrenildi. Göztepe ile birlikte Southampton’un da çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Sports Republic firmasının tecrübeli eldivenin bir yıl daha kiralanmasına sıcak baktığı biliniyor.  İki ekip arasında anlaşmanın tamamlanmasının ardından, Mateusz Lis’in Türkiye’ye hareket edeceği öğrenildi. Göztepe, Lis'in ardından Arda ve Ekrem'le birlikte bu mevkinde üç seçenekli bir rotasyon oluşturmuş olacak.

Yolcular belli oluyor

Süper Lig'de yeni sezon öncesi kadrosunu şekillendirmek isteyen İzmir temsilcisi kadroda yer vermeyeceği yabancı oyuncular ile ilgili teklifleri değerlendirmeye başladı. Bu aşamada orta saha oyuncusu Roman Pascal Lundqvist'e ülkesi İsveç'ten teklif geldi. Göztepe'nin yeni sezon planlamasında yer almayan 27 yaşındaki oyuncu için Göztepe yönetiminin Göteborg takımının yaptığı teklife sıcak baktığı öğrenildi. Ayrıca, sarı kırmızılıların Danimarkalı stoperi Lasse Nielsen ile de yolları ayıracağı öğrenildi. Nielsen için de çeşitli teklifler gündeme gelmiş, ancak henüz karşılıklı imzalar atılmamıştı.  İzmir temsilcisinde yönetimin yabancı kontenjanını rahatlatarak en az 4 yeni futbolcuyu kadrosuna katmayı planladığı belirtiliyor.

Rakip Burak Yılmaz yönetimindeki Kayserispor

Süper Lig’e yeniden yükselen Göztepe ile karşılaşacak olan Kayserispor, bugün İzmir’e gidecek. Teknik sorumlu Burak Yılmaz nezaretinde antrenmanlarını sürdüren sarı kırmızılılar, 3 Ağustos Cumartesi günü Gürsel Aksel Stadı’nda Göztepe’nin konuğu olacak. Kayserispor, daha önce oynadığı hazırlık maçlarında Samsunspor ve Ankaragücü’ne 3-1’lik sonuçlar ile mağlup olmuştu.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ