Yiğit SÜTCÜ-Geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performans neticesinde Süper Lig’e çıkmayı başaran Göztepe’de transfer süreci beklendiği gibi yürümüyor. Başta kaleci ve forvet olmak üzere ciddi eksikleri bulunan sarı kırmızılılarda, yapılan transferler taraftarı memnun etmekten çok uzak kaldı. Göztepe, şu ana kadar kaleci, sol bek, sağ bek, stoper ve defansif orta saha olmak üzere beş transfer gerçekleştirdi. İlk olarak Brezilyalı Djalma Silva transfer edilerek sol bek pozisyonu AEL Limassol'dan takviye edilmiş oldu. Ardından defansif orta saha Orta Afrikalı futbolcu Isaac Solet kiralanarak kadroya katıldı. Yerli transferde ise Nazım Sangare ve Koray Günter ile sözleşme imzalandı. Nazım sağ bek, Koray ise stoper pozisyonunda görev yapacak. Kaleci pozisyonuna ise Ankara Keçiören’de forma giyen Ekrem Kılıçarslan transfer edildi.

Ne umduk, ne bulduk

Transfer sezonunun başlaması ile heyecanlı bir bekleyişe geçen Göztepe taraftarı, bu süreçte umduğunu bulamadı. Başta geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performans ile taraftarı kendine hayran bırakan Mateusz Lis'in kadroda tutulamaması ilk hayal kırıklığı oldu. Göztepe ve Southampton’ın çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Sports Republic firması, başarılı file bekçisini yüksek bir bedelle Avrupa piyasasına satmayı planlıyor. Yine Southampton’un Trabzonspor’da kiralık olarak forma giyen başarılı forvet oyuncusu Paul Onachu da, transfer döneminin başında sıklıkla Göztepe ile anılıyordu. Fakat bu transferde de hayal kırıklığı yaşanıyor. Onachu’nun başta Fenerbahçe ve Trabzonspor ile anılması bu transferin de gündemden kalktığını düşündürüyor. 

Taraftar harekete geçiyor

Şu ana kadar gerçekleşen transferler ise taraftarı tatmin etmedi. Djalma Silva ve Isaac Solet tam birer kapalı kutu. Koray Günter’in önceki dönem yaşadığı süper lig deneyimi de taraftarı endişelendiriyor. Süper lige çıktığı sezon yeterli bir kadro kuramayıp yeniden TFF 1. Lig’e düşmek istemeyen taraftar grupları sosyal medya üzerinden harekete geçmeyi planlıyor. Sarı kırmızılı taraftarlar, bu hafta da beklenen mevkilere transfer yapılmaması durumunda, başta sosyal medya olmak üzere pek çok mecrada protesto düzenlemeyi planlıyor.

Muhabir: Yiğit Sütcü