Yiğit SÜTCÜ/İz GAZETE- Geçtiğimiz sezon gösterdiği performans ile Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren Göztepe’de sponsorluk anlaşmalarına bir yenisi eklendi. Geçtiğimiz hafta forma sponsoru olarak Yunusoğlu İnşaat ile anlaşan sarı kırmızılılar, şort sponsorunu da buldu. Uluslararası sigorta firması HDI Sigorta ile anlaşan İzmir temsilcisi, bu sezon şortunda HDI Sigorta logosunu taşıyacak. Sponsorluk anlaşması Gürsel Aksel Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında imzalandı.

Orta vadede hedef Avrupa kupaları

Basın toplantısına Göztepe CEO’su Kerem Ertan ve HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan katıldı. İlk olarak söz alan Kerem Ertan, Göztepe’nin süper ligde kalıcı olmayı hedeflediğini belirtti. Ertan “100. Yılımızda süper ligde başarılı bir performans göstermeyi amaçlıyoruz. Göztepe’nin ait olduğu yer burası. Umuyorum ki orta vadede hedef olarak gördüğümüz Avrupa kupalarına katılım yolunda istikrarlı bir şekilde ilerleyeceğiz. Göztepe, camiasıyla, taraftarıyla, stadıyla bu ligin en değerli unsurlarından birisi. Bu noktada sponsorluklara da büyük değer veriyoruz. Hem yerel hem ulusal hem de HDI Sigorta gibi uluslararası firmalar ile yola devam ediyoruz. Buradan HDI Sigorta’ya da bizleri tercih ettikleri ve yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Burada olmaktan gurur duyuyoruz

Ertan’ın ardından söz alan HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan ise Göztepe ile tanışıklıklarının eskiye dayandığını belirtti. İşcan “Göztepe ile ilk tanışmamız bu değil. Önceki yıllarda da birlikte çalışma imkânı bulmuştuk. Göztepe İzmir’in en değerli markalarından. İşbirliğimiz bizi fazlasıyla mutlu etti.” İfadelerini kullandı. Kerem Ertan ve Firuzan İşcan, konuşmalarının ardından sponsorluk anlaşmasını imzaladı. Ertan, Firuzan İşcan’a üzerinde ismi yazılı olan Göztepe forması hediye etti.

Gereken tüm çalışmalar yapılıyor

İz Gazete’nin sorularını yanıtlayan Göztepe Spor Kulübü CEO’su Kerem Ertan, takımla ilgili olarak “Haklı olarak burada camiamızın ve taraftarımızın, 2024-2025 yılında Göztepe’nin nasıl bir performans sergileyeceği konusunda hem teknik olarak sahada hem de saha dışında birtakım beklentileri var. Göztepe Spor Kulübü, futbol takımı olarak kalıcı bir şekilde Süper Lig’e gelmiş durumda. Teknik anlamda takım mimarisi ve transferler ciddi şekilde çalışılarak yapılıyor. Zamanlama konusunda birçok dinamik var, rakamsal birtakım engellerimiz var ve bunları çok mantıklı yönetmek gerekiyor. Biraz süre alabiliyor, yöntem farklı olabiliyor ama bir tek inandığım şey var, Göztepe Spor Kulübü katkı verenleriyle beraber 2024-2025 yılında sezondan başlayarak ait olduğu ligde kalıcı olacak ve Avrupa Kupalarında da değerli sponsorlarımızın katkılarıyla mücadele etmeye hak kazanacak” ifadelerini kullandı.

2025’in ilk çeyreğinde stadyumda hayat başlar

Ertan, stadyum konusundaki sorumuza ise, “İdari anlamda stadımızla ilgili olarak, şöyle bakalım 365 gün bir ev kiralıyorsunuz ve sadece 22 gün içinde yaşıyorsunuz. Burası 365 gün boyunca ısıtılıyor, soğutuluyor, güvenliği sağlanıyor. Dolayısıyla bizim bu 22 günlük süreyi uzatmamız gerekiyor ki, çevreye de katkı sağlayalım. Cumhurbaşkanı onayıyla Resmî Gazete’de yayınlandıktan sonra şu anda Bakanlıkla kiralama sürecine ilişkin görüşmeler başladı. Minimum 6 aylık bir süre alacak. 6. Ayın sonunda, kiralama hakkını aldıktan sonra 2025’in ilk çeyreğinde burada hayat başlar. Bu hayat sadece ticari alanların aktif hale gelmesiyle değil, aynı zamanda yukarıda bir yaşam merkezimiz de var. Oralara da işlerlik kazandıracağız. Burası bir değer ve biz bu değeri taraftarımıza ve İzmirlilere yakışır şekilde aktifleştireceğiz ancak bunun için önümüzde 9 aylık bir süre var” şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Yiğit SÜTCÜ