Yiğit SÜTCÜ- 21 yaşındaki Fildişi Sahilli forvet, geçen sezon Burnley’de kiralık olarak görev yapmış ve 15 maçta 4 gol, 1 asistle katkı sağlamıştı. Göztepe’nin ise Fofana’nın kiralanması için anlaşmaya vardığı öğrenildi. İtalyan spor gazetecisi Fabrizio Romano, Göztepe'nin Chelsea ile Fofana'yı kiralamak için anlaşma sağladığını duyurdu. Anlaşmaya göre, Chelsea Fofana’yı 1 Ocak'tan itibaren geri çağırma hakkına sahip olacak. Bu detay ise Göztepeli taraftarların kafasını karıştırıyor.

Ya başarılı olursa

Fildişili forvetin geçmiş dönem performansı göz önüne alındığında, sarı kırmızılılar son derece başarılı bir transfer hamlesi yapmış görünüyor. Galatasaray’ın isteyip alamadığı bir oyuncuyu İzmir’e getirecek Göztepe yönetimini ise zorlu bir sınav bekliyor. Fofana, istenildiği gibi bir performans gösterir ancak kulübü Burnley, oyuncuyu geri isterse, ligin ikinci yarısında nasıl bir yol izleneceği soru işaretlerine neden oluyor.

Dolaylı yoldan Southampton iddiası

Öte yandan sosyal medyada bu transfer hakkında başka bir iddia ortaya atıldı. Göztepe, yaptığı anlaşma neticesinde, Fofana’nın satın alma opsiyonunu elinde bulunduruyor. İddiaya göre sezon sonu bu opsiyon kullanılacak ve oyuncu transfer edilecek. Fakat Fofana, önümüzdeki sezon, Southampton’a kiralanacak. Bu yolla Southampton, piyasa değerinin altında bir fiyatla Fildişili futbolcuyu renklerine katmış olacak.

Muhabir: Yiğit SÜTÇÜ