Yiğit SÜTCÜ- Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’da kiralık olarak forma giyen Paul Onachu, Göztepe’nin gündeminden düşmüyor. Sarı kırmızılı taraftarların, özellikle sosyal medyada yarattığı baskının ardından, Göztepe yönetiminin, Southampton’ın kapısını yeniden çalacağı öğrenildi.  

Başarılı bir kariyer

2-0 kazanılan Bodrumspor maçının ardından konuşan teknik direktör Stonimir Stoilov, bir forvet transferi yapmak istediklerinin altını çizmişti. Bu ifadenin ardından ilk akla gelen isim Paul Onachu oldu. 30 yaşındaki Nijeryalı yıldız, başarılı kariyeri ile dikkat çekiyor. Onachu’nun kariyerinde Belçika gol krallığı, 2 Danimarka ligi şampiyonluğu, Belçika kupası ve Danimarka kupası yer alıyor. 

Yüksek maaş ve bonservis

Paul Onachu’nun Göztepe’ye transferinin önündeise iki temel engel yer alıyor. Bunlardan ilki futbolcunun yüksek maaşı. Nijeryalı yıldızın yüksek maaşının takım içi dengeleri bozmasından endişe eden yönetim, bu duruma bir formül bulmaya çalışıyor. Öte yandan mevcut piyasa değeri 13 milyon euro olan Onachu’nun yüksek bonservis bedeli de yönetiminin bir diğer çekincesi.

Yıldız yerine ümit vadeden gençler

Genel olarak bakıldığında Göztepe’de yüksek bedelli transferler yerine ümit vadeden genç oyuncuların tercih edildiği görünüyor. Bu noktada yönetimin bu tip oyuncu alternatiflerine daha sıcak baktığı biliniyor. Bu sebeple transferde son günleri bekleyen sarı kırmızılılarda genç bir ismin kadroya katılması sürpriz olarak görülmüyor.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ