Yiğit Sütcü- Sezon hazırlıklarını Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde devam eden Göztepe’de hem transfer hem de sponsorluk anlaşmaları imzalandı. Sarı kırmızlılılar Southampton takımından Japon orta saha oyuncusu Kuryu Matsuki’yi kiralık olarak kadrosuna kattı. Matsuki, FC Tokyo takımında forma giyiyordu. 21 yaşındaki genç yıldız adayının, İngiltere kanunlarına göre çalışma vizesi alamadığı için bir sezon başka bir ligde oynaması gerekiyor. Southampton, Matsuki’yi bir sezon Türkiye’de parlatıp, seneye Premier Lig’de oynatmayı planlıyor.

Resmi hesaptan açıklama geldi

İngiliz temsilcisi, Kuryu Matsuki’nin transferini resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada "FC Tokyo'dan transfer edilen 21 yaşındaki oyuncu, 2024-25 sezonunu Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de kiralık olarak geçirecek. Matsuki, U20 seviyesinde ülkesinin kaptanlığını yaptı ve U23 takımında 18 kez forma giydi. Japonya'nın altı maçının tamamında forma giyerek, ülkenin bu yılın başlarında Asya Kupası'nı kazanmasında önemli rol oynadı. Kulüp düzeyinde Matsuki, J.League'de 50'den fazla maça çıktı ve 2023 sezonundaki performansıyla AFC Yılın Genç Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Enerjik, top kapma yeteneğine sahip, golcü bir orta saha oyuncusu olan Kuryu'nun Göztepe'deki gelişimini yakından takip etmeyi ve onu Southampton ailesine katılmaya davet etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerine yer verildi. Japon oyuncu İzmir’e gelerek takımla çalışmaya başladı.      

100. Yılın Sağlık Sponsoru

Öte yandan Göztepe, yüzüncü yıl arefesinde yeni bir sponsorluk anlaşmasına imza attı. Medicana Sağlık Grubu, Göztepe’nin 100’üncü kuruluş yılı olan 2024-2025 sezonunda kulübün resmi sağlık sponsorluğunu üstlendi. Gürsel Aksel Stadyum’unda düzenlenen törene, Göztepe Spor Kulübü CEO’su Kerem Ertan ve Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal katıldı.

Amacımız kulüp tarihine yeni zaferler eklemek

Göztepe Spor Kulübü CEO’su Kerem Ertan, konuşmasında "Türkiye’de spora büyük destek sağlayan ve sağlık sektöründe öncü atılımlar gerçekleştiren Medicana Sağlık Grubu ile bu yıl da sağlık sponsorluğu anlaşması yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 1925 yılında kurulan Kulübümüz, 2025 yılında kuruluşunun 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. Asırlık tarihine pek çok başarı sığdıran Göztepe, bu anlamlı yılda Trendyol Süper Lig’de mücadele edecek, amacımız Kulübümüz’ün tarihine yeni zaferler eklemek. Bizim için böylesine önemli bir sezonda, ülkemizin sağlıkta marka olmuş, sporcuya desteği misyon edinmiş bir değer olan Medicana Sağlık Grubu ile anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyor, Medicana Sağlık Grubu’na destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlıklı yıllar geçirmeyi umuyoruz

Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal, ise “Bu iş birliği, her iki kurum için de yeni başarıların habercisi olacak ve uzun vadeli bir ortaklığın temelini atacak. Göztepe Spor Kulübü, zengin geçmişi ve köklü gelenekleriyle sadece futbolda değil, tüm branşlarında önemli başarılara imza atmış ve Türk sporuna büyük katkılarda bulunmuştur. Bu iş birliğinin her iki taraf için de verimli ve başarılı olmasını diliyoruz. Göztepe Spor Kulübü’nün 100’üncü yılını en iyi şekilde geçirmesi ve yeni zaferler kazanması için tüm gücümüzle çalışacağız. Göztepe Spor Kulübü’ne Trendyol Süper Lig’de başarılar diliyor, birlikte nice güzel ve sağlıklı yıllar geçirmeyi umuyoruz.” şeklinde konuştu. Atılan imzaların ardından, Medicana Grubu, Göztepe’nin resmi sağlık sponsoru oldu.

Muhabir: Yiğit Sütcü