Sarı kırmızılılılar, Samsun deplasmanında galibiyeti hedefliyor. Göztepe'de, teknik direktör Stanimir Stoilov, zorlu bir mücadele olacağının altını çizerek, "Biz her karşılaşmayı kazanmak için oynuyoruz. Samsunspor iyi bir takım. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtıp istediğimiz skoru alacağız" ifadelerini kullandı. Adnan Süvari Tesisleri’nde, hafta boyunca Samsunspor’un maçlarının analiz kasetlerinin izlendiği öğrenildi. 

Samsunspor çok formda

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu 14. sırada bitiren Samsunspor, bu sezon önemli bir çıkış yakaladı. Geçen sezon 1.13 olan puan ortalamasını neredeyse ikiye katlayan Karadeniz temsilcisi, 2 puan ortalamasına ulaşarak ligde 4. sıraya yükseldi. Kırmızı beyazlılar, çıktıkları son 5 lig maçından 4 galibiyet çıkarmayı bildi.

Hedef ilk 5

Cumartesi günü 12 puanla 4. sırada yer alan Samsunspor’u mağlup edip rakibini geride bırakmayı amaçlayan 9 puanlı 6. sıradaki Göztepe, tüm planlarını galibiyet üzerine kurdu. Sarı kırmızılılar, zorlu deplasmandan 3 puanla dönerse, en kötü senaryoda 5. sıraya yükselecek.

Eksikler can sıkıyor

Eğer 5. sıradaki Başakşehir, Sivasspor deplasmanında puan kaybederse, Göztepe 7. haftayı 4. sırada tamamlama şansı bulacak. İzmir ekibi, Samsunspor ile Süper Lig’de en son 2002-2003 sezonunda karşılaşmış ve iki maç da golsüz eşitlikle sonuçlanmıştı. Göztepe'de hazırlıklar sürerken, sakatlıkları devam eden defans oyuncuları Koray, Miroshi ve Nielsen bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Öte yandan, henüz tam hazır olmayan Fildişi Sahilli golcü Fofana, zorlu müsabakaya yedek kulübesinde başlayacak.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ