Yiğit SÜTCÜ- Trendyol Süper Lig’de sezon başlamasına rağmen çözülemeyen kaleci krizi, Göztepe taraftarının sabrını zorluyor. Önceki gün çıkan kaleci Mateusz Lis ile anlaşıldığı haberleri, taraftarlar tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Ancak bugün gelen haber sarı kırmızılı camiada olumsuz bir gelişme olarak karşılandı. Başarılı eldivenin bonservisini elinde bulunduran Southampton’ın, resmi sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım, camiada soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu. 

Mateusz Lis de paylaştı

Southampton’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Mateusz Lis’in önümüzdeki sezon 30 numaralı formayı giyeceği açıklandı. Kaleci Mateusz Lis’in açıklamadan kısa bir süre sonra bu paylaşımı kendi özel sayfasında paylaşması Göztepeli taraftarlar tarafından olumsuz bir gelişme olarak nitelendirildi. Taraftarlar, yaptıkları paylaşımlar ile yönetimden başta kaleci ve forvet olmak üzere transferi tamamlamasını talep etti. 

Başarılı bir sezon geçirmişti

Polonyalı kaleci, Göztepe'de geçirdiği başarılı sezonla taraftarların sevgilisi olmayı başardı. Önceki sezon 34 maçta sadece 20 gol yiyen Göztepe, ligde en az gol yiyen takım olmuştu. Bu başarıda önemli payı olan 27 yaşındaki Mateusz Lis, piyasa değerini de artırmayı başarmıştı. Başarılı kaleci, 1.2 milyon Euro olan değerini 1.6 milyon Euro'ya yükseltmiş bulunuyor.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ