Yiğit SÜTCÜ- Önceki sezon gösterdiği başarılı performans ile Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren Göztepe’de kaleci krizi büyüyor. Geçtiğimiz sezon sarı kırmızılıların kalesini koruyan Mateusz Lis kiralık sözleşmesi tamamlandığı için kulübü Southampton’a döndü. İzmir temsilcisi, geçtiğimiz sezon başarılı file bekçisi ile çıktığı 34 lig maçında kalesinde sadece 20 gol görmüştü. Defansif performansı ile göz dolduran Göztepe, ligin en az gol yiyen takımı olarak dikkat çekmişti.

Arda beklenen performansı sergilemedi

Lis’in takımda tutulamaması üzerine, hazırlık maçların Göztepe’nin kalesini Arda Özçimen korudu. Sezon öncesi kampı için Slovenya’da bulunan sarı kırmızılılar burada 2 hazırlık maçı oynadı. İngiltere temsilcisi Charlton Athletic ve Macaristan temsilcisi Mol Vidi takımları ile oynayan Göztepe 2 maçta kalesinde 5 gol gördü. İngiliz temsilcisine 3-1 kaybeden sarı kırmızılılar, Macar temsilcisi ile de 2-2 berabere kaldı. İki maçta da görev yapan Arda Özçimen kalesini gole kapatamadı. Göztepe’de kaleci kadrosunda Arda Özçimen’in yanı sıra, Keçiören’den alınan Ekrem Kılıçarslan da yer alıyor. 

Sürece Başkan Ankersen mi el koyuyor?

Göztepe’nin sezon öncesi Slovenya kampı sürerken beklenmedik bir gelişme de yaşandı. Göztepe’de Başkan Rasmus Ankersen’in Slovenya’da takımı ziyaret etmeye gideceği öğrenildi. Taraftarların özellikle transfer konusunda yaşanan sürece gösterdiği tepki kulüpten karşılık bulmuştu. Göztepe Spor Kulübü CEO’su Kerem Ertan, taraftara “Gereken herşey yapılacak, lütfen sabırlı olun” mesajını iletmişti. Rasmus Ankersen’in de 20 temmuz Cumartesi günü takımla bir araya geleceği ve bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ