YİĞİT SÜTCÜ- İzmir’i Süper Lig’de tek temsil edecek takım olan Göztepe, ilk iç saha maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek. Cumartesi günü oynanacak müsabaka öncesi, ortaya atılan çeşitli iddialar, maçtan daha çok konuşulmaya başlandı. Sabah saatlerinden itibaren farklı taraftar gruplarının paylaşımları, kombine bilet konusunu gündeme getirdi. 

Biletler günler öncesinden tükenmişti

Göztepe’nin Fenerbahçe ile oynayacağı maç öncesi, kombineler dışında kalan biletler önceki gün satışa çıkmış ve dakikalar içerisinde tükenmişti. Taraftarın maça yoğun ilgi gösterdiği ve karaborsa yollarla da olsa bilet bulmaya çalıştığı kamuoyunun malumu idi. Tüm bunlar yaşanırken, bilet tartışması bambaşka bir noktaya çekilince bilinmeyen gerçekler de ortaya çıkmaya başladı. 

1500 bilet toplu olarak alınmış 

Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir taraftar grubu yöneticisi, İz Gazete’ye konuştu. Sezon öncesi 1500 adet kombine biletin AKP’ye yakınlığı ile bilinen 2 işadamı tarafından kulüpten satın alındığını ifade eden yönetici, biletlerin bir kısmının taraftar gruplarına dağıtıldığını, bir kısmının da dağıtılmak üzere Göztepe Taraftar Grubu ismindeki oluşuma verildiğini iddia etti. Bu grubun da biletleri İBAN numarası vererek taraftar gruplarına mensup olan kişilere sattığını belirten yönetici, bu grubun para almasına rağmen biletleri devir etmediğini belirtti.  

Nereden tutsan elinde kalıyor

Trendyol Süper Lig’de biletler kulüplerin anlaşmalı olduğu bilet firması üzerinden satılıyor. Bu noktada da bazı kurallar söz konusu. Bir kişinin ne kadar bilet alabileceği baştan belli olmasına rağmen, bu kadar büyük çapta bir satışın nasıl gerçekleştiği bilinmiyor. Taraftar grup ya da derneklerinin bilet alma ya da satma yetkileri yok. Buna rağmen bu biletlere nasıl ulaşıldığı da başka bir bilinmezlik.

Karaborsa satış bedeli 1 milyon 500 bin TL

Maç öncesi para vermesine rağmen biletini alamadığını iddia eden taraftarlar da aslında yasal bir alanda değil. Resmi yollardan bilet bulamayanlar ise duruma tepkili. Yasalara uyanların gidemediği maça kimler gideceği ise belirsiz. Bu noktada büyük bir rant da söz konusu. Gişe fiyatı 800 TL olan biletlerin karaborsa yöntemleri ile 2 bin TL’ye alıcı bulduğu belirtiliyor. Kayıp olduğu iddia edilen 750 bilet bu rakamdan satıldığında elde edilecek gelir tam 1 milyon 500 bin TL oluyor.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ