Yiğit SÜTCÜ- Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Bodrumspor’u konuk edecek Göztepe’de stat belirsizliği sürüyor. Adnan Süvari Tesisleri'nde hazırlıklarına devam eden sarı kırmızılılarda, maçın hangi statta oynatılacağı konusunda yaşanan süreç can sıkıyor. Cumartesi günü oynanacak maç için Türkiye Futbol Federasyonu’nda resmî açıklama bekleyen Göztepe’de iki seçenek ön plana çıkıyor.

Cezaların iptali bekleniyor

Sarı kırmızılılarda ilk seçenek Gürsel Aksel Stadı. Güçlü bir savunma dosyası ile TFF’ye başvuran Göztepe yönetimi, cezalarda yer alan saha kapatma maddesinin uygulanmamasını umuyor. Eğer bu yönde bir gelişme yaşanırsa, maç programladığı gibi Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak. Bu durumda, sadece Fenerbahçe maçında ceza alan taraftarlar maça alınmayacak.

Alternatif plan da hazır

Göztepe, cezaların iptal edilmemesi durumunda maçı hangi statlarda oynayabileceği konusunda da alternatif plan arayışına girdi. Maçın VAR sistemi mevcut bir statta oynanma koşulu nedeniyle seçenekler de oldukça azalıyor. Göztepe yönetimi hem İzmir’e olan mesafesi hem de üçüncü hafta o sahada oynadıkları için Alanya Stadı’nı ilk seçenek olarak görüyor. Maçın nerede oynanacağının perşembe günü belli olması bekleniyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ