Trendyol Süper Lig’de mücadele eden tek İzmir temsilcisi Göztepe’de yüzler gülüyor. Zorlu Trabzonspor maçını galibiyetle geçen sarı kırmızılılar, ligde beşinci sırayı kapmış durumda. Gaziantep deplasmanına gidecek Göztepe’de eksikler dikkat çekerken, yönetim ise hakem kararlarından şikayetçi.

Cumartesi akşamı Gürsel Aksel Stadyumu’nda ligin önemli ekiplerinden Trabzonspor ile karşılaşan Göztepe, 60 dakika eksik mücadele ettiği mücadeleden son dakika golüyle galip ayrılmayı bildi. Geçtiğimiz hafta Eyüpspor maçında gösterdiği başarısız performans ile tepki çeken Kuryu Matsuki’nin oyuna sonradan girerek asist yapması teknik ekibin elini rahatlattı. Zira Göztepe orta sahası yine kart cezaları nedeniyle değişmek zorunda. 

Kart cezaları can sıkıyor

Göztepe’de orta saha oyuncuları Isaac Solet ve Anthony Dennis kart görmeye devam ediyor. Maçın 28. dakikasında direkt kırmızı kart gören Dennis 1 maç oynamayacak. Öte yandan bu sezon 4. sarı kartını gören Solet de Gaziantep deplasmanında yer alamayacak. Onların yerine Doğan, Ahmet ve Matsuki üçlüsünden ikisinin görev yapması bekleniyor. 


Kazanmak için 2 gol mü atmak gerekiyor?

Öte yandan Göztepe yönetimi, sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak, hakem kararlarını eleştirdi. Bu sezon 3 ayrı maçta 3 golü sayılmayan sarı kırmızılıların pozisyonları, futbol kamuoyu tarafından da eleştirilmişti. Fenerbahçe, Kayserispor ve Trabzonspor maçlarında sayılmayan golleri işaret eden yönetim, paylaşımında "Bu sezon bir gol yetmiyor anlaşılan. Kazanmamız için en az 2 gole mi ihtiyacımız VAR?" ifadelerini kullandı. VAR ifadesinin büyük harfler ile yazılmasının VAR sistemine bir tepki olduğu öğrenildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ