Yiğit SÜTCÜ- Göztepe, yeni sezon hazırlıklarına Slovenya’da gerçekleşen kamp ile devam ederken, taraftarın uzun süredir beklediği yeni sezon formaları görücüye çıktı. Dün kulübün resmi sosyal medya hesaplarında paylaşılan bir video taraftarı heyecanlandırdı. Video, maskeli kişilerin sarı kırmızılıların Gürsel Aksel Stadyumu’na zorla girmeye çalışılırken görüntüleriyle başlıyor. Stadın alt ve üst katlarında uzun süre dolaşan maskeli şahıslar ise son olarak yeni sezon formalarını giymiş Göztepeli sporcular ile karşılaşıyor.

Tanıtım yüzü tanıdık bir isim çıktı

Videonun sonunda maskelilerin lideri pozisyonundaki kişi maskesini çıkarıyor. Çoğu taraftarın da tahmin ettiği gibi bu isim camianın en tanınmış simalarından biri olan Rıza Kocaoğlu. Ünlü oyuncu, önceki sezonlarda da başta forma lansmanı olmak üzere pek çok projede bedelsiz olarak yer almıştı. Kocaoğlu, oynadığı dizi ve filmlerde de pek çok Göztepe göndermesi yaparak taraftarın gönlünde taht kurmuştu.

Göztepe sevgisi nereden geliyor?

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Kocaoğlu’nun Göztepe sevgisi ise ailesinden geliyor. Ünlü oyuncusunun babası İsmail Kocaoğlu, sarı kırmızılı tribünlerin eski liderlerinden. 1980-90 ve 2000’lerin tanınan amigolarından İsmail Kocaoğlu, taraftarlarca Başbakan İsmail adıyla tanınıyor. Gürsel Aksel Stadyumu’nun açılış gününde baba oğul sahaya çıkan Kocaoğlu ailesi tribünler tarafından dakikalarca alkışlanmıştı.

100. Yıl Özel Forması gizemini koruyor

"Miladımız isyan bizim, sıfatımız efsane" başlığıyla yayınlanan videoda formalar, "damalı", "asil" ve "efsane" isimleriyle taraftarlara sunuldu. Öte yandan 2025 yılında 100. yılını kutlayacak sarı kırmızılılarda bu yıla  özel tasarlanan forma ise gizemini koruyor. Bu formanın devre arasında tanıtılması bekleniyor. Göztepe'nin yeni sezon formaları reyonlarda taraftarlar ile buluşacak. Formaların ücreti ise yetişkin için bin 650, çocuk bedenleri ise bin 500 TL olarak belirlendi.

Rıza Kocaoğlu kimdir?

Kars-Erivanlı ve Selanik kökenli bir aileye doğdu. Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunudur. Babası Göztepe'nin yıllarca tribün amigoluğunu yapan "Başbakan" lakaplı İsmail Kocaoğlu'dur. Aynı zamanda kendisi de fanatik Göztepelidir. Çağan Irmak'ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu "Bana Şans Dile" ile sinemaya adım atarak başrolü üstlenen oyuncu, Şile Büyülü Fener Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

"Av Mevsimi" filminde rol aldıktan sonra DOT oyunları "Malafa" ve "Punk Rock"ı sahneledi. 90'ların efsane radyo programından yola çıkarak çekilen, Kaybedenler Kulübü filminde sinemaya tekrar adım attı. Ayrıca önemli olarak gösterilebilecek Kuzey Güney ve Ezel dizilerinde de rol aldı. 2012-2015 yılları arasında atv'de yayımlanan Karadayı dizisinde "Yasin Komiser"i canlandırdı.

2016-2017 yılları arasında Show TV'de yayımlanan İçerde dizisinde Davut adlı karakterle başroldeydi. 2017-2021 arasında yine Show TV'de yayımlanan Çukur dizisinde "Aliço" başrol karakterini canlandırdı. 2019 yılında Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filminde Arıza Rıza rolüyle sinemada yer aldı. 2020 yılında TRT 1'de 6 bölüm olarak yayımlanan Ya İstiklal Ya Ölüm adlı tarihî dizide Kurtuluş Savaşı sırasında İstanbul Telgraf müdürlüğü yapan İhsan Pere'yi canlandırmıștır.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ