YİĞİT SÜTCÜ- Gerek Avrupa Şampiyonası gerekse de ligde 19 takım olması nedeniyle, Trendyol Süper Lig'de program oldukça sıkışık. Bu sebeple liglere bu sezon 9 ağustosta başlanmasına karar verilmişti. Sıcaklıkların da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, başta futbolcu sağlığı olmak üzere pek çok soru işareti ortaya çıkıyor.

Sıcak havaya nem de eklenince

Bu durumdan en çok etkilenen bölgeler de Ege ve Akdeniz bölgesi oldu. Ege'de Göztepe ve Bodrumspor, Akdeniz'de Adanademirspor, Antalyaspor ve Alanyaspor, sıcak havalardan en çok nasibini alacak olan ekipler. Bu bölgelerde tüm maçlar olabilecek en geç saatlerde oynatılıyor. Buna rağmen sıcak hava ve nem maça çıkacak takımları düşündürüyor. 

Şanssız fikstür çekimi

Bu yıl Süper Lig'de mücadele edecek Göztepe ise, ilk üç haftada bu durumdan en çok etkilenecek ekip olarak görünüyor. Çekilen fikstüre göre ilk hafta Antalya deplasmanına gidecek Göztepe, ikinci hafta Fenerbahçe'yi İzmir'de ağırlayacak. Ardından üçüncü hafta Alanyaspor'a konuk olacak sarı kırmızılılar ligin ilk üç haftasını en sıcak şehirlerde geçirmiş olacak.

Sıcaklık 29, nem yüzde 83

Cumartesi oynanacak mücadele saatinde Antalya'da havanın 29 derece olması bekleniyor. Yağış ihtimali yüzde 0 olarak beklenirken rüzgarın saatte sadece 1 kilometre hızla esmesi öngörülüyor. Saat 21.45'te başlayacak mücadele sırasında nem oranının ise yüzde 83 gibi oldukça yüksek bir oranda seyretmesi bekleniyor. 

Sıcaklar "Yoldaş"a mı yarayacak?

Taraftarlar, bu durumun takıma olumsuz etki yapmasından endişe ederken, "Yoldaş" ismini taktıkları Bulgar Teknik Direktör Stonimir Stoilov ile ilgili, ilginç paylaşımlar yapıyor. Geçtiğimiz sezon takımın başında bulunan tecrübeli teknik adamın, çok sıcak havalarda bile oldukça kalın giyinmesi ile sosyal medya paylaşımlarında sıkça yer alıyordu. Bu durumu hatırlatan taraftarlar sosyal medya hesaplarında "Hocayı tişörtle ilk defa mı göreceğiz" esprisini paylaşıyor.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ