Eylül Sansür- Karşıyaka’nın en güzel bölgelerinden biri olan "Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası", Körfez manzarasına karşı içeceğinizi yudumlayıp, yumuşak esen imbatın eşliğinde gün batımının tadını çıkarabileceğiniz harika bir atmosfer sunuyor.

2016 yılında hayata geçirilen proje, Türkiye’de gün batımının seyredildiği en güzel alanlardan biri haline gelmiştir. Halk arasında “Günbatımı İskelesi” olarak da tanınan yapı, İzmirliler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Ahşap yapı, çelik konstrüksiyon üzerine inşa edildiğinden oldukça güvenli bir görüntü çiziyor.

Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası, ağaçlıklı yapay bir tepe üzerinden başlayıp denize kadar uzanan bir dizi ahşap platformdan oluşuyor. Bu platformların etrafında yer alan yeşil alanlar, sakin bir piknik yapmak için oldukça uygun. Seyir terasının ortasında yer alan yaya köprüsü, seyir terasının iki yakası arasında yumuşak bir geçiş sağlıyor. Ayrıca, gün batımını köprünün üstünden izlemek de oldukça keyifli. Bu köprü üzerinde de oturmak için tasarlanan alanlar mevcut. Köprünün üzerinde, deniz manzarası ayağınızın altına gelirken, güneşin batışı karşınızda kalacaktır.

Bölgedeki gece ışıklandırması kuvvetlidir. Gece veya gündüz, deniz manzarasının tadını çıkartmak isteyenler seyir terasından faydalanabilir.

Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası’na nasıl gidilir?

Karşıyaka ilçesinin Bostanlı Mahallesi’ne bağlı olan Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası, Park İçi Yolu’nda yer almaktadır. Bölgeye ulaşmak için çeşitli ulaşım imkanları mevcuttur. Bu imkanlar şöyle sıralanabilir:

443- EGEKENT - BOSTANLI İSKELE

820-HARMANDALI - BOSTANLI İSKELE

827-ULUKENT AKTARMA MERKEZİ - BOSTANLI İSKELE

290- BOSTANLI İSKELE – TINAZTEPE

330- BOSTANLI İSKELE - EVKA3 METRO

543- BOSTANLI İSKELE - H.PINAR METRO

423- ŞİRİNEVLER - BOSTANLI İSKELE

595 - 9 EYLÜL MAHALLESI - BOSTANLI İSKELE

442- ATATÜRK MAHALLESİ - BOSTANLI İSKELE

229- YAKAKENT MAHALLESİ - BOSTANLI İSKELE

429- GÜZELTEPE - BOSTANLI İSKELE

221- ŞEMİKLER - BOSTANLI İSKELE

322- MUSTAFA KEMAL MAHALLESİ - BOSTANLI İSKELE  

327- İNÖNÜ MAHALLESİ-BOSTANLI İSKELE

446- EVKA 5 - BOSTANLI İSKELE

821- MAVİŞEHİR AKTARMA MERKEZİ - BOSTANLI İSKELE

428- EGEKENT 2 - BOSTANLI İSKELE

547- ÇİĞLİ AKTARMA MERKEZİ - BOSTANLI İSKELE

445- EVKA 2 - BOSTANLI İSKELE

447- EVKA 6 - BOSTANLI İSKELE

121- MAVİŞEHİR AKTARMA MERKEZİ - KONAK

200- MAVİŞEHİR AKTARMA MERKEZİ - HAVALİMANI

777- DOĞAL YAŞAM PARKI - KARŞIYAKA

430- YAKAKENT MAHALLESİ - BOSTANLI İSKELE

435- KÖRFEZ MAHALLESI - BOSTANLI İSKELE

532- BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ - BOSTANLI İSKELE

-Bölgeye ayrıca İZDENİZ vapurları ile ulaşmak mümkündür. Bostanlı İskele’de vapurdan indikten sonra kısa bir yürüyüşün ardından Gün Batımı Seyir Terasına ulaşılabilir.

-İZBAN’ı kullanarak ulaşmak isteyen ziyaretçiler, Karşıyaka’da inerek tramvay hattıyla Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası’na gelebilirler.

Muhabir: Eylül Sansür