Sevinç KARATAŞ –Yiğit SÜTCÜ- İzmir’in en önemli arterlerinden birisi olan Mithatpaşa Caddesi, bu defa da elektrik altyapı çalışmaları sebebiyle gündeme geliyor. Trafiğin en yoğun olduğu Güzelyalı Parkı önünde başlayan çalışmalar nedeniyle, trafik kontrollü olarak veriliyor. Parkın önünde başlayan çalışma, Göztepe Spor Kulübü binasının olduğu noktaya kadar devam ediyor. Çalışma yolun sadece tek araç geçişine izin verecek kadar bir alanda gerçekleşiyor. GDZ Elektrik tarafından yapılan güçlendirme çalışmaları caddeyi olduğu kadar, kaldırımları da etkiliyor.

Durak kullanılamaz halde

Çalışmalar sebebiyle yollarda ve kaldırımlarda kum yığınları oluşmuş durumda. Güzelyalı Parkı’nın önünde yer alan otobüs durağı da çalışmalar sebebiyle kullanılamaz hale geldi. Yolcular otobüse ulaşımda büyük sıkıntı yaşıyor. Tek şeride düşen yolda araçlar zar zor ilerliyor. Güçlendirme çalışmalarının bir hafta sürmesi planlanıyor.      

Vatandaşlar tedirgin

Geçtiğimiz günlerde Alsancak’ta yaşanan ve 2 gencin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından gündeme sıklıkla gelen GDZ Elektrik firmasının gerçekleştirdiği çalışmada, ortaya çıkan görüntüler vatandaşın tepkisini çekti. Kazanın ardından genel bir tedirginlik yaşayan vatandaşlar, çalışma bölgesine yaklaşmaktan imtina etti.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ