Kafeler dışında 3 butik otel ve 2 meyhanenin bulunduğu Zeytinliköy'de tatilinizi hem hareketli bir atmosferde eğlenerek hemde doğal güzelliklerin içerisinde sakince geçirebileceksiniz. Hayallerinizden bile güzel: Balayınızı bu Rum köyünde geçirmek isteyeceksiniz ...

Hayallerinizden bile güzel: Balayınızı bu Rum köyünde geçirmek isteyeceksiniz 

Gökçeada'nın en sık ziyaret edilen köylerinden biri olan Zeytinliköy, temiz doğası ve huzurlu atmosferinin yanında taşa oyulmuş bir çukurda kahve çekirdeklerinin ezilip elekten geçirilmesiyle yapılan dibek kahvesiyle de ünlüdür. Rum tatlılarının yanında sık tercih edilen bu kahveler günlük ve taze hazırlanmaktadır.

Zeytinliköy'ün tarihi

Çanakkale ilinin Gökçeada ilçesine bağlı olan Zeytinliköy’ün adı, 1928 yılı kayıtlarında Ayatodori olarak geçmektedir. Ayatodori, Yunancada "Aziz Theodor'lar" anlamına gelmektedir. Adanın en eski kilisesi Agios Georgios Kilisesi bu köyde yer almaktadır. Dünyadaki 300 milyon ortodoks Hristiyanın ruhani lideri olan 1.Bartholomeos 1940 yılında Zeytinli'de doğmuştur. Doğal güzelliğinin yanı sıra tarihiyle de oldukça önemli olan bu köy, Gökçeada'yı ziyarete gelenler tarafından olduça rağbet görmektedir. 



Zeytinliköy’de ne yenir?

Gökçeada'nın yöresel lezzetlerinden biri olan Cicirya özellikle burada sıkça tüketilmektedir. Hamurun üzerine keçi peyniri, nane ve süt eklenerek hazırlanan Cicirya adeta pizzayı andırmaktadır. Özellikle Zeytinli Köyü’yle bağdaştırılan bu yemeği mutlaka deneyimlemelisiniz. Rumlardan miras kalan bu lezzetli yemek cicirya, adada ilk tadılması gereken yiyeceklerden biridir.

Zeytinliköy nerede, nasıl gidilir?

Türkiye'nin en büyük adası Gökçeada'da yer alan Zeytinliköy’e varmak için öncelikle adaya ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Gökçeada’nın en yakın komşu ilçesi ise Eceabat’tır. Ulaşımın denizyolu ile sağlandığı Gökçeada’ya Çanakkale Limanı’ndan kalkan deniz otobüsü, Eceabat-Kabatepe Limanı’ndan kalkan feribot ve arabalı vapur seçenekleriyle ulaşabilirsiniz. Adaya vardıktan sonra özel aracınızla konforlu ve rahat ulaşım sağlayabilirsiniz.

Köy, Gökçeada ilçe merkezine 4 km uzaklıktadır. Ada içerisinde yer alan araç kiralama, taksi ve toplu taşıma alternatiflerinden de faydalanabilirsiniz. Merkezden kalkan minibüslerle Gökçeada’da toplu taşımayı kolayca kullanabilirsiniz. Aşağıda yer alan haritadan kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz.

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber merkezi