Yiğit SÜTCÜ - Çiğli Belediye binası önünde yapılan açıklamada, belediyenin politikaları eleştirildi. Grup adına açıklamayı İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi avukat Bilge Berk yaptı. Berk ”02.08.2024 tarihinde yürürlüğe giren yasa, daha yönetmeliği çıkmadan ilçe belediyeleri tarafından sokak hayvanları açısından geçici bakım evlerine giren canların bir daha çıkmaması olarak  yanlış olarak yorumlanmıştır" ifadelerini kullandı. 

”Hayvanlar sürgün edilemez”

Avukat Bilge Berk, platform adına yaptığı açıklamada, ”2028 yılına dek barınakların yapılması ön koşuldur. Yasa Anayasa Mahkemesi’ne iptal amacıyla götürülmüştür. Bu sebeple nüfuslu kişilerin telefonuna dayalı olarak, yıllardır yaşam alanlarına alışık hayvanlar sürgün edilemez.” şeklinde konuştu.

”Meclisten geçer, sokaktan geçmez” 

Açıklamada ”CHP Genel Başkanlığı’nın yasaya uyumayacağız beyanına karşı, ilçe belediyelerinin usulsüz köpek toplamalarına karşıyız. Bugün Çiğli Araştırma Hastanesi’nden yıllardır bakılan dört köpek barınağa alınmıştır. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu yasa meclisten geçer sokaktan geçmez.” ifadeleri yer aldı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ