Diş hekimi ve müzisyen Özlem Baytop Öymez, çocukluk yıllarından beri süregelen müzik tutkusunu meslek hayatıyla birleştirerek sahneye taşımaya devam ediyor. İzmir Pop Orkestrası ve Smyrna Jazz & Blues Band ile konserler veren Öymez, özellikle sosyal sorumluluk projelerine odaklanıyor. 7 Mayıs 2024’te Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği “Şarkılarda Kadın” temalı konserinde, kadınların güçlü hikayelerini anlatarak, kadın ve eğitim üzerine çalışan 18 sivil toplum kuruluşuna destek oldu. Hem müzik hem de sosyal sorumluluk alanlarında önemli çalışmalar yapan Öymez, müziğin gücünü toplumsal farkındalık yaratmak için kullanmaya devam ediyor.

Sahne ve mikrofon bana hep eşlik etti

Diş hekimliği gibi yoğun bir meslekten müziğe yönelmenin nasıl hissettirdiğine ve müziğin gücünü sosyal sorumluluk projelerinde kullanmanın ardındaki motivasyonlara dair açıklamalarda bulunan Öymez, şu ifadelere yer verdi:
"Müzik, çocukluk yaşlarımdan itibaren hep hayatımdaydı. Tüm okul yıllarım boyunca sahne ve mikrofon bana eşlik etmiştir.
Dolayısıyla Dişhekimi olarak meslek yaşantımda da müzik tutkumu sahneye taşımaya devam ettim.  Yoğun ve zor bir mesleği icra etseniz de içinizde tutkuyla sevdiğiniz alanlar için zaman ve emek verme motivasyonunuz oluyor her daim. Sadece zaman ve enerji yönetimini doğru organize etmek lazım. Yıllardır değişik meslek gruplarından arkadaşlarımızın yer aldığı İzmir pop Orkestrası ve Smyrna Jazz & Blues Band ile sahne alırken çağdaş eğitime destek amaçlı çok sayıda dernek ve vakıf yararına konser verme imkanımız oldu. Sahnede olmak, şarkı söylemek ve sonunda çok önemli bir amaç için fayda sağlamak anlatılmaz bir mutluluk.
Bir hekim olarak  hastalarıma verebildiğim şifayı, hayata en anlamlı dokunuşlarımdan biri olarak düşünüyorum. Müzikte de hem şarkılarımı söylerken dinleyenlerle aramızda kurulan duygu bağının hem de bu buluşmanın Türkiye'nin herhangi bir yerinde hiç tanımadığımız bir insana bir nebze fayda sağlamasının da hayatıma kattığı değer ifade edemeyeceğim kadar büyük."

Kadının toplumdaki varlığını güçlendirmek öncelikli bir konu

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle hangi toplumsal meselelere değindiğini açıklayan Öymez, şu ifadelerle devam etti:
"Toplumda sosyokültürel olarak belli farkındalık düzeyindeki her insanın sosyal sorumluluk bilincinde olması o toplumun yaşam kalitesini topyekün arttıracak bir durum. Gündelik hayatın her anında bu bilinçle bireysel olarak da insana, toplum yaşantısına, ülkeye, dünyaya belki küçük ama önemli katkılar sağlayabiliriz. Bireysel çabaların yanında STK'lar gibi organize yapıların da desteklenmesi önemli. Kendi adıma sosyal sorumluluk projelerimde eğitim ve kadının toplumdaki varlığını güçlendirme konuları benim için öncelikli.
 Bu bağlamda 7 Mayıs 2024'te Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiğim  "Şarkılarda Kadın"  temalı konserimde farklı müzik türlerinden seçilmiş şarkılarla kadınların hayatlarını, duygularını ve güçlü hikayelerini yansıtan bir repertuarla sanatın birleştirici gücünü vurgulayarak kadın ve eğitim konusunda çok değerli çalışmalar yapan 18 STK'ya katkı sağlamaya çalıştım."

Bana değer katan herkese teşekkür ediyorum

Orkestralarla ve müzisyenlerle olan çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan Öymez, sözlerini şu şekilde noktaladı:
"Smyrna Jazz & Blues Band ve İzmir Pop Orkestrası'nda hekim meslektaşlarım ve farklı meslek gruplarından arkadaşlarımla birlikte sahne aldık. 'Şarkılarda Kadın' projemde çok değerli profesyonel müzik insanları ile çalışma şansım oldu. Müzik hayatımda yanımda  yer alan, hem kişilikleri hem müzisyenlikleriyle bana çok değer katan her birine şükranlarımı sunuyorum."

Özlem Baytop Öymez kimdir?

Dişhekimi Özlem Baytop Öymez,  Üniversite yıllarında EÜ Dişhekimliği Fakültesi TSM korosunda ve yine fakültenin pop grubunda solistlik yaparak müzik çalışmalarına başladı. O dönemde Beyaz Güvercin şarkı yarışmasında finalist oldu. Ayrıca Öymez, Suavi'nin albümünde vokalist olarak yer aldı. İlerleyen yıllarda İzmir Pop Orkestrası ve Smyrna Jazz & Blues Band'in solisti olan Özlem Baytop Öymez, 7 Mayıs 2024 de Ahmet Adnan Saygun 'da gerçekleştirdiği "Şarkılarda Kadın" projesi kapsamında verdiği konserle kadın ve eğitim üzerine değerli çalışmalar yapan 18 sivil toplum kuruluşuna katkı sağladı. Evli ve bir çocuk annesi olan Özlem Baytop  Öymez müzik ve sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ