İzmir'de havalar ısınıyor, İzmirliler kendini denize atmak için sabırsızlanıyor. İzmir'de toplu ulaşımla gidebileceğiniz harika plajlar bulunuyor. Peki İzmir'de toplu ulaşımla gidilebilecek plajlar hangileri?

İzmir'in Seferihisar, Foça, Urla, Aliağa, Çeşme, Gümüldür, Ürkmez, Karaburun, Güzelbahçe, Dikili gibi birçok yerinde denize girmek mümkün. Bazı plajlara sadece özel araç ile gidilirken, bazı plajlara ise toplu ulaşımla gitmek mümkün. İşte toplu ulaşımla gidebileceğiniz birkaç plajı sizin için derledik.


Dalyan Kocakarı Plajı

Çeşme'de bulunan Dalyan Kocakarı plajı küçük bir plaj olsa da ılık suyu bakımında tatilciler tarafından tercih ediliyor. Dalyan Kocakarı Plajı'na Çeşme merkezden kalkan minibüslerle gitmeniz mümkün.

Seferihisar Akkum Plajı

Seferihisar'ın en sevilen plajlarından biri olan Akkum'a ESHOT otobüsü ve minibüslerle gitmeniz mümkün. Seferihisar'a geldikten sonra Sığacık yolu üzerinden geçen 640 numaralı otobüs ve minibüsler sizi Akkum Plajı'na götürecek. Akkum plajında ister şezlong kiralayın isterseniz de kendi sandalyenize veya havlunuza oturun. Üstelik plajla tuvalet ve duş imkanı da mevcut.

Seferihisar Ekmeksiz plajı

Seferihisar'ın en güzel plajlarından biri olan Ekmeksiz'e de ESHOT otobüsü ile gidebilirsiniz. 640 numaralı Sığacık-Seferihisar otobüsü sizin plajın giriş kapısında bırakacaktır. Ücretsiz girebileceğiniz plaj alanında yiyecek alabileceğiniz küçük bir büfe ve tuvalet alanı da bulunuyor. Ancak otobüsten indikten sonra bir süre yürümeniz gerektiğini belirtmekte fayda var.

Urla Kum Denizi

Urla Kum Denizi de hem otobüsle hem de minibüsle gidebileceğiniz bir plaj. Özellikle yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için ideal. Çok sığ olan bir denizi olan plajda hem belediyeye ait olan ücretli alan hem de ücretsiz şekilde girebileceğiniz bir alan bulunuyor. Aynı zamanda Urla'nın sahil yolu halk plajı olarak hizmet vermeye başladı. Urla'ya Fahrettin Altay'dan kalkan 984 numaralı otobüsle gidebileceğiniz gibi, yine aynı yerden kalkan Çeşmealtı minibüsleri ile de gidebilirsiniz.

Eski Foça Halk Plajı

İzmirlilerin en çok tercih ettiği plajlardan biri de Eski Foça'da bulunan halk plajı. İZBAN'la Hatundere'ye gidip oradan 744 numaralı Foça otobüsüne aktarma yaparak Foça'ya ulaşabilirsiniz.

Ürkmez Halk Plajı

İzmir'de en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri de Ürkmez. Uzun bir kumsala sahip olan Ürkmez'e Fahrettin Altay'dan kalkan 987 numaralı İZTAŞIT otobüsü ile gidebilirsiniz.

Aynı zamanda İZBAN ile Cumaovası aktarma merkezine ulaşıp oradan da 829 numaralı otobüse binerek Ürkmez'e ulaşmak mümkün.

Editör: Özlem Çimen Durmaz