SEYFİ GÜL-İzmir’in turistik İlçesi Foça’da adeta bir kültür merkezi gibi çalışan Gramofon Kafe yaz boyunca her pazartesi “Şiir İçi Şarkılar Gecesi” düzenliyor.

Müzisyen Haluk Çetin moderatörlüğünü de üstlendiği etkinlikte, gitarı, besteleri ve gecenin temasına uygun şarkılarıyla sürekli yer alırken, her hafta Türk edebiyatının, sinemasının ya da bir başka sanat dalının ünlüsünü konuk ediyor.

Her Pazartesi Yapiliyor Focada Siir Ici Sarkilar Gecesi

Şiir İçi Şarkılar’da 8 Temmuz 2024 Pazartesi gecesinin konukları Türk Sinema ve Tiyatrosunun ünlü ismi Altan Gördüm ile edebiyat ve yazın dünyamızın en ünlülerinden dünya şairi Ataol Behramoğlu oldu.

Altan Gördüm etkileyici sesi ve müthiş performansı ile hem kulaklara hem gönüllere seslendiği programına Cemal Süreya şiirlerinin öyküleriyle başladı. Bazıları hüzünlü, bazıları oldukça keyifli, öykü ve şiirleri, İzmirli yazar şair Atila İlhan’ınkiler takip etti.

Haluk Çetin, Atila İlhan’dan 'Mahur Beste'yi konuklarla birlikte söyledi. 

İlk bölümün son şairi konuklar arasında bulunan ve karşılıklı esprilerle masadan da geceyi renklendiren şair Ataol Behramoğlu’ydu.

Altan Gördüm şiirleri ve birbirleriyle ilgili anılarıyla süslediği bölümde şairi “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var “dizeleriyle selamladıktan sonra  mikrofonu Ataol Behramoğlu’na verdi.

Behramoğlu “Zakkum ve Yaz” şiiriyle konuklara merhaba dedi. Onun isteği üzerine Haluk Çetin şairin Paris’ti’sinden yaptığı besteyi seslendirdi. Behramoğlu “Kadınlar” şiiriyle, Haluk Çetin “Bu Aşk Burada Biter” bestesiyle, Foçalı Altan Çiloğlu Kurtuluş Savaşı Destanı’ndan okuduğu dizelerle ilk bölüme noktayı koydular.

Şiir İçi Şarkılar Gecesi, Altan Gördüm’ün çeşitli şairlerden okuduğu şiirler, Haluk Çetin’in şarkılarıyla  gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Manisa ve İzmir’den gelen sanatseverlerle aralarında yazar, şair, karikatürist ünlülerinde yer aldığı konuklar geceye hayat veren sanatçıları ayakta alkışlarla uğurladılar.

Foça’da “Şiir İçi Şarkılar Gecesi” etkinlikleri ünlü konuklarla yaz boyunca her pazartesi geceleri sürecek.

Kaynak: Haber merkezi