Yiğit SÜTCÜ/ İZ GAZETE- Türkiye'nin en önemli ve etkili taraftar gruplarından birisi hiç tartışmasız Göztepe taraftarı. Kulübün amatör ligde oynadığı günlerde bile tribünleri dolduran sarı kırmızılılar, vefa konusunda da diğer taraftar gruplarından farklılık gösterir. İç saha ya da deplasman farketmeksizin tüm maçlarda, daha önceden Göztepe forması giymiş oyuncular ve teknik direktörler tribüne çağırılıp alkışlanır. Bu anlarda ise taraftar, hep bir ağızdan "Herkes unutur Göz Göz unutmaz" diye tezahürat yapar. Ancak bu noktada bir detayın altını çizmek gerekiyor. Göz Göz, kendisine zararı dokunanları da asla unutmaz. 

Göztepe'ye geldiği günlerde hırslı yapısı ve çalışkanlığı ile taraftar gözünde az da olsa bir sempati kazanan İrfan Can Eğribayat, zaman geçtikçe bu sempatiyi hızla tüketti. Yediği hatalı goller, takım arkadaşları ile yaşadığı gerginlikler tribünlerin dikkatini çekmeye başladı. Bu duruma sosyal medya hesabından, takım kaybettiği zaman yaptığı eğlenceli paylaşımlar da eklenince genç file bekçisi taraftarlar tarafından hedef tahtasına konuldu. 

İpler koptu: Süresiz kadro dışı   

2020-2021 sezonu Süper Lig'in 30. haftasında Gürsel Aksel Stadı'nda Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden Göztepe maçı 2-0 kaybetti. Sarı-kırmızılı taraftarlar ise maç boyunca İrfan Can'ı ıslaklayıp protesto etti. Müsabakanın bitiminde ise 23 yaşındaki kaleci, numaralı tribüne doğru giderek kendisini protesto eden taraftarlara sert tepki gösterdi. Takım arkadaşlarının araya girmesiyle yatıştırılan İrfan Can, yönetim tarafından süresiz kadro dışı bırakıldı.

Kulüp satmak için affetti, taraftar affetmedi

Sezon sonunda Göztepe yönetimi, genç kaleciyi başka bir kulübe satarak para kazanmayı hedefledi ve İrfan Can'ı affetti. Taraftarlar ise kalecinin yeniden takıma alınmasına çok sert tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden hem yönetim hem de oyuncuyu eleştiren Göztepeli futbolseverler, İrfan Can'ı Göztepe forması altında görmek istemediklerini belirtti. İrfan Can'ın kesinlikle takımdan gitmesi yönünde görüş bildiren Göztepeli taraftarlar, genç kalecinin sezon başlamadan satılmasını talep etti. 

Fenerbahçe dönemi de olaylı geçiyor

Taraftarın yoğun tepkisi üzerine Yönetim genç eldiveni acele ile satışa çıkardı. İrfan Can 3 Ağustos 2022 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'ye 500 bin euro karşılığında satın alma opsiyonu ile transfer oldu. Göztepe, İrfan Can Eğribayat'tan hem maddi hem de manevi olarak fayda sağlayamadı. Genç kaleci ise Fenerbahçe'de çok az süre alsa da kulübede rahat duramadı. Kulübede 4 sarı kart gören genç kaleci, Trabzonspor taraftarına yaptığı kışkırtıcı hareketler ve maç sonunda yaşanan arbede sonucu 2 maç men cezası da almayı başardı. 

Taraftar gelişini hasretle bekliyor

Fikstürün çekilmesiyle birlikte olan oldu. Göztepe ilk iç saha maçını Fenerbahçe ile Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynayacak. Normal şartlar altında, İrfan Can Eğribayat'ın yedek kulübesinde olması bekleniyor. Taraftar gruplarının neredeyse tamamı bu konuyu gündeme almış durumda. Sosyal medya hesaplarında, eski oyuncularına unutulmaz bir karşılama yapma fikri kabul görmüş görünüyor. Yönetim ise ilk maçtan ceza alınmasından endişeli. Maç haftası yönetimin tansiyonu düşürecek bir basın toplantısı yapması bekleniyor.

İrfan Can Eğribayat: Futbolculuk kariyerine 2007'de Adanaspor altyapısında başlayan Eğribayat, 2014'te kulübüyle profesyonel sözleşme imzalayarak A takıma yükseldi. İlk iki sezonunda ikişer lig maçında görev alan Eğribayat, 2015-16 sezonu sonunda 1. Lig şampiyonluğu yaşadı. 5 Eylül 2020 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Göztepe'ye 500 bin euro karşılığında transfer oldu. 12 Eylül 2020'deki 5-1 kazanılan Denizlispor maçı ile ilk maçına çıktı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ