Ankara'da gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığı el değiştirdi. İbrahim Hacıosmanoğlu TFF'nin yeni başkanı seçildi... Peki İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? İbrahim Hacıosmanoğlu ne iş yapıyor?

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, 21 Şubat 1966 yılında Trabzon'un Of ilçesine bağlı Hayrat beldesinde 12 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya geldi. Ticaretle uğraşan bir babanın oğlu olan Hacuosmanoğlu da uzun yıllardır ticaret sektöründe faaliyet gösteriyor.  İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun eşinin ise iş insanı Ali Ağaoğlu'nun annesi tarafından yeğenidir. 

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun iş hayatı

İbrahim Hacıosmanoğlu kariyeri boyunca, petrol ve inşaat sektöründe yer aldı. Futbol camiasına yakınlığı ile de tanınan Hacıosmanoğlu, 2005 ila 2007 yılları arasında Trabzonspor Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2008 yılında Trabzonspor başkanlığına ve 2012 yılında TFF Başkanlığına adaylığını koydu.
2013 yılında 4500 oyun 1571-'ini alarak Trabzonspor'da başkanlık görevini üstlendi. Trabzonspor'un 15. başkanı seçilen Hacıosmanoğlu, Aralık 2015'te görevini Muharrem Usta'ya devretti.

Kaynak: HABER MERKEZİ