İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata ve ekibinin esnaf teşkilatını ayağa kaldırmak için planladığı projeler birer birer hayata geçiriliyor.

Çeyrek asırdır kangren haline dönen Birlik Otel düğümünü çözerek, esnaf teşkilatının otelini Çalışma ve Turizm Ruhsatı’na kavuşturan Ata ve yönetimi, şimdi de iğneden ipliğe oteli yenileyerek modern bir eğitim yuvası oluşturmanın heyecanını yaşıyorlar.

Esnaf teşkilatına yakışır tesis

Espark Otel için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını belirten İESOB Başkanı Yalçın Ata, ‘Buca Kaynaklar bölgesinde çamlarla çevrili, havalimanına ve otobana yakın çok değerli bir alanda, konumu mükemmel otelimiz yıllarca atıl kalmıştı. Bu nedenle esnaf teşkilatının sırtında kambur oluşturuyordu.
Şimdi İzmir’i görkemli bir tesise kavuşturacağız. Uygulamalı eğitimlerin düzenleneceği, Türkiye’ye örnek olacak bir kompleksi oluşturuyoruz. Espark Otel ile İzmir Esnaf Teşkilatı gurur duyacaktır’ dedi.

Başkan Ata bizzat ilgilendi

Otelde yapılan düzenlemelere büyük önem veren İESOB Başkanı Yalçın Ata, zamanın büyük kısmını otel çalışmalarına ayırıyor. Tadilat çalışmalarını birebir takip eden Ata, düzenlemelerin eksiksiz, eğitime uygun ve hızlı şekilde tamamlanabilmesi için yoğun mesai harcıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ata, ’12 bin metrekarelik kır düğün bahçesi ile otelin diğer bahçeleri, muz ağaçlarından çimlerine yenilendi. Snack bar, cankurtaran ve diğer havuz düzenlemeleri ailelerin rahatı ve huzuru düşünülerek yapıldı. Odalara 5 yıldızlı otel odaları örnek alınarak çağdaş dokunuşlar yapıldı, çay kahve setuplarından banyolara kadar teçhizatlar yenilendi. Resepsiyonundan, lobisine, güvenliğinden otoparkına kadar müşteri memnuniyetini sağlayacak her türlü ayrıntı düşünüldü.

Ortasından ağaç filizi çıkan basketbol, tenis ve voleybol sahaları yenilendi. Piknik alanı ve çam ormanında çalışmalar sürüyor. Espark Otel, bir kapalı düğün salonu, bir havuzbaşı ve bir kır bahçesi olmak üzere üç görkemli mekanı ile düğün ve davetlerin değişmez adresi oluyor. Düzenlemeler devam ederken otelimiz hizmet vermeyi de sürdürüyor. Ailelerin büyük keyif aldığı açık havuzuyla, cankurtaranı, 100 araçlık otoparkı, 40 şık ve modern odası, otelin her alanında kullanılan ücretsiz Wİ-Fİ imkanı ile Espark Otel İzmirlilere en güzel hizmeti vermeye devam ediyor’ diye konuştu.

Uygulamalı eğitimler düzenlenecek

Mesleki eğitimin her geçen gün daha fazla önem kazandığını da hatırlatan Başkan Ata sözlerini şöyle sürdürdü:  ‘Türkiye’de mesleki eğitim özendirilmeli. Aileler ve gençler masa başı işi istiyor. Oysa bu ülkenin sanatkara da ihtiyacı var.

Yenilenen otelimizde amacına uygun olarak uygulamalı eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz. Özellikle pastacısından aşçısına, barista kurslarından gevrekçisine, boyozcusuna kadar gıda sektöründe ve İzmir’de  büyük açığı yaşanan turizm ve hizmet sektörlerinde uygulamalı eğitimler planlayacağız. Aynı zamanda bir eğitim yuvası olarak hizmet verecek görkemli otelimizde, bu sektörlerdeki kalifiye eleman açığını gidermeye çalışacak,  geleceğe de yatırım yaparak gençlere yeni ufuklar açacağız’

Kaynak: BÜLTEN