İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesi gereği dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşlara ulaşmak amacıyla açtığı 11 Dayanışma Noktası’nın yanı sıra kent genelinde faaliyet gösteren Danışma Noktaları da artırılıyor.

Ayni yardımların verildiği, sıcak yemek dağıtımı, sosyal-kültürel etkinlikler ve atölye faaliyetlerinin sürdürüldüğü Dayanışma Noktalarıyla birlikte Danışma Noktaları aracılığıyla da vatandaşlara sosyal yardım ve hizmetlerle ilgili başvuru yapma ve bilgi alma olanağı sağlanıyor.

Karşıyaka Örnekköy Sosyal Hizmetler Yerleşkesi’nde kapılarını açan kentteki üçüncü Danışma Noktası, bölge halkının da hayatını kolaylaştıracak. Konak ve Buca’nın ardından Karşıyaka’da açılan yeni Danışma Noktasında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca sürdürülen faaliyetler kapsamında nakdi yardım, eşya, yakacak, gıda, doğal afet ve benzeri yardım başvuruları, yardım kartı işlemleri yapılabilecek, vatandaşlar sosyal yardım ve hizmetlerle ilgili bilgilendirilecek.
 

“Onlara yakın olmak istiyoruz”

Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde şef olarak görev yapan Açelya İçten, “Danışma noktalarımız kapsamında bir yenisini açmış oluyoruz. Vatandaşlarımız buradan her türlü yardım başvurularını ve sosyal destek kartıyla işlemlerini yapabilecek. Buradan bilgi alabilecekler, danışabilecekler. Olabildiğince onlara yakın olmak istiyoruz. Ulaşımı kolay yerlerde bu tarz hizmet noktaları açmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: Bülten