İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalarına bir yenisini ekledi.  Teknoloji odaklı uygulamalarla öne çıkan Büyükşehir, “Dijital İzmirim Kart” uygulamasını hayata geçirdi. Üniversite eğitimi için kente gelen öğrenciler fiziksel kart çıkarmadan kolaylıkla toplu ulaşım araçlarından yararlanabilecek. Eylül ve ekim aylarında İzmir’e gelerek okul kayıtlarını yaptıran öğrencilerin yanı sıra İzmirli öğrenciler de uygulama üzerinden ulaşım kartlarını dijital olarak kullanılabilecek. Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’nin hayata geçirdiği yenilik sayesinde her eğitim öğretim yılı başında İzmirim Kart başvuru merkezlerinde yaşanan yoğunluğun önüne geçilecek.
 

Dijital kent İzmir için çalışıyoruz

Geçtiğimiz yıllarda özellikle üniversitelerin açıldığı dönemlerde kart merkezlerinde yaşanan yoğunluğa dikkat çeken İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ Genel Müdürü Emrecan Durmaz, “İzmir’de üniversite kazanan gençler, toplu ulaşımdan indirimli yararlanmak için kart merkezlerimize gelir ve Öğrenci İzmirim Kart çıkarırdı. Yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluşuyordu. Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın Akıllı Kent İzmir vizyonu ışığında, gençlerin hayatını kolaylaştırmak için Öğrenci İzmirim Kartı’ı dijitalleştirdik. Daha önce dijital kart kullanabilmek için önce fiziksel kart çıkarmak gerekiyordu. Artık buna gerek olmayacak. Gençler Mobil İzmirim Kart uygulamasını telefonlarına indirecek ve Öğrenci İzmirim Kart’ını oluşturarak toplu ulaşımdan indirimli yararlanmaya başlayacak” diye konuştu.
 

İZBAN’da fiziksel kart şart

Sisteme dahil olma çalışmalarını sürdüren İZBAN’da, ‘şimdilik’ fiziksel kart kullanmanın şart olduğunu hatırlatan Durmaz, “Büyükşehir-TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN ile çalışmalarımız devam ediyor. Dijital Öğrenci İzmirim Kart’ın, İZBAN’da da önümüzdeki günlerde kullanıma başlanması hedefleniyor. Talep eden öğrencilere, mobil uygulama üzerinden verecekleri adrese fiziksel kartlarını kargo ile gönderiyoruz” dedi.
 

Dijital karta nasıl başvuruluyor?

İzmirim Kart – Dijital kart mobil uygulaması cep telefonlarına indiriliyor. Uygulama açıldığında üyelik kaydı oluşturulup işleme devam ediliyor. Üyelik sözleşmesinin kabulünün ardından, dijital kart oluşturmak için bilgilendirme ekranı açılıyor. Ana ekranda çıkan “Kart Başvuruları” bölümünden öğrenciler öğrenci kartına başvurarak işlemini devam ettiriyor. Bilgilerin tamamlanmasının ardından bakiye yüklenerek kart kullanıma açılıyor. Dijital kart kullanılmaya başlandıktan sonra, fiziksel kart kargo yoluyla kullanıcının adresine gönderiliyor ya da kart merkezlerinden teslim alınabiliyor.
 

Dijital kart nerelerde kullanılıyor?

İzmirim Kart – Dijital Kart mobil uygulamasından kartını oluşturan öğrenciler; ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay araçlarında dijital kartlarını kullanabiliyor. Başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.izmirimkart.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bülten