Yiğit SÜTCÜ- Geçtiğimiz sezonu play off maçlarında elenerek kapatan ve bu sezon da TFF 2. Lig’de mücadele edecek Bucaspor 1928, teknik direktör konusunda ilginç bir adım attı.

Geçtiğimiz sezon Bucaspor 1928'in 19 yaş altı Bölgesel Gelişim Lig'inde görev yapan Engin Dursun’u takımın başına getiren Bucaspor yönetimi adeta kumar oynadı. Sezonun başlamasına kısa süre alınan bu kararda dikkat çeken nokta ise Dursun’un ilk defa profesyonel antrenörlük yapacak olması. 

Takım kampa teknik direktörsüz gitmişti

Geçtiğimiz sezonu play off maçlarında elenerek kapatan ve bu sezon da TFF 2. Lig’de mücadele edecek Bucaspor 1928, transfer yasağı sebebiyle yeni oyuncu transfer edemiyor. Ekonomik problemlerle birlikte bir teknik direktörle de anlaşamayan sarı lacivertliler, geçtiğimiz günlerde genç oyuncularla Isparta’ya kampa gitmişti. Isparta’da çalışmalarını tamamlayan takımın başında sportif direktör Nihat Yılmaz bulunmuştu.

İlk profesyonel deneyimi 

Geçen sezon Buca ekibinde 19 yaş altı takımını çalıştıran 35 yaşındaki Engin Dursun, İzmir ekibinin başında profesyonel statüde ilk teknik direktörlük tecrübesini yaşayacak. Dursun, geçen sezon Bucaspor 1928'in U19 Bölgesel Gelişim Lig'inde 3. sırada tamamlamıştı. Genç teknik direktör, futbolculuk kariyerinde İzmirspor, Çamdibi, Yeşilova Esnafspor, Altınordu ve Altay kulüplerinde oynamıştı.

Genç bir kadro ile mücadele edecek

Sarı lacivertlilerde, geçen sezonun 11’inden sadece Yasin Öztekin ve Mehmet Uğurlu kulüpte kaldı. Yasin ve Mehmet’in etrafına genç oyuncularla bir kadro harmanlamayı planlayan yönetimin, teknik direktör Engin Dursun’un genç oyuncuları iyi tanımasının avantajını kullanmayı planladığı öğrenildi.

Bucaspor 1928’in mevcut kadrosu

Sarı lacivertlilerin kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Murat Komili, Emir Bilgin, Mehmet Aydoğan, Sefa Yılmaz, Emre Nefiz, Efe Doğan, Mirza Aydepe, Mehmet Sak, Berkin Özgür, Yağız Daş, Osman Işıklı, Aybars Gök, Arda Yılman, Kerem Aktürk, Buğra Çiçek, Arta Çetin, Semih İlgün, Emre Erdem, İsmail Haktan Odabaşı, Şerif Doğan, Cebrail İrtürk, Doğukan Baştunçoğlu, Doğancan Otman, Umut Hepdemirgil, Efecan Çakaldere, Nizamettin Çalışkan, Eren Çolak, Arda Usluoğlu, Zeki Yıldırım, Mustafa Ali Aras, Batuhan Bayer, Selahattin Seyhun, Çağrı Ortakaya, Sercan Deniz, Erdem Uğurlu, Buğracan Akçagün, Yılmaz Özeren

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ