Instagram temsilcileri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile erişimin kısıtlanmasının kaldırılması için görüştü. Görüşme saat 13.00'da başladı.

Gazeteci Bülent Aydemir, toplantıya ilişkin kritik noktaları açıkladı. Görüşme olumlu geçti. Görüşmenin ardından Instagram'ın kullanıma açılması kararı alındı.

Aydemir'in edindiği bilgiye göre, Instagram'ın kabine toplantısı sonrasında yeniden erişime açılmasına karar verildi.

Instagram'ın yeniden açılması için yapılan görüşmelerde, platformun Türkiye'deki yasal düzenlemelere uyacağına dair taahhütler verildiği belirtiliyor.

Instagram, terör örgütü PKK propagandasına karşı içerik kaldırmada çok daha etkin davranacak.

Hamas paylaşımlarında ise çifte standart devam ediyor.

Görüşme Erdoğan’a sunuldu.

Erdoğan'dan açıklama

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şu ifadeleri kullandı:

Mesele Türkiye olunca aslan kesilen ne kadar kurum ve kuruluş varsa hepsi İsrail karşısında süt dökmüş kediye dönüyor. Gelinen noktada, sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına bizzat şahit oluyoruz, gemi azıya çekti, azgınlaştılar. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız. Suç ve terör şebekeleri bu mecralarda istedikleri propagandayı yapıyorlar. Ama bu şirketler ellerinde her türlü imkan olduğu halde mağduriyetlerin önünü kesecek hiçbir adım atmadı. Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni, mesele Türkiye olunca bilinçli şekilde esirgiyorlar. Daha önce defalarca görüştük ancak gereken işbirliğini tesis edemedik.

Kaynak: Haber Merkezi