Orçun BULDAÇ- Instagram, storylere yorum özelliği getirerek kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Artık takip etmediğiniz kişilerin paylaşımlarına bile yorum yaparak onlarla etkileşimde bulunabilirsiniz. Bu yeni özellik sayesinde storyler, daha canlı ve etkileşimli bir hale gelecek. Yorumlar, tıpkı storyler gibi 24 saat sonra otomatik olarak silinecek. Ancak, öne çıkarılan storylerde yorumlar kalıcı olarak görülebilecek. Bu sayede kullanıcılar, anlık tepkilerini paylaşarak daha sosyal bir deneyim yaşayabilecekler.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan Instagram, günümüzde birçok kişinin geleneksel paylaşımlardan daha fazla kullandığı geçici paylaşımlar olan story için yorum yapma özelliğini ekliyor. Daha önce, story için yalnızca doğrudan mesajlarda yanıt verilebiliyordu. 

Yorumları herkes görebilecek

Instagram, story için yorumları kullanıma sunuyor. 24 saat sonra otomatik olarak silinme özelliğine sahip olan "Story" için yalnızca doğrudan mesajlarda yanıt verilebiliyordu. Bu yeni özellik, kullanıcıların arkadaşlarının gönderileriyle etkileşime girmeleri için daha görünür bir yol sunuyor. 

Daha önce, bir Instagram storysine yanıt vermek yalnızca içeriği paylaşan kişiye özel bir mesaj göndererek yapılabiliyordu. Story için yorum yapma özelliği ilk aşamada yalnızca göndereni takip eden ve gönderenin de geri takip ettiği kişiler tarafından kullanılabilecek.

İsteğe bağlı kullanım

Yorum yapma özelliği de hikayeler gibi geçici olacak. Gösterimde 24 saat durabilen Storynin süresi dolduğunda yorumlar da beraberinde ortadan kalkacak ancak story, sabitlenirse yorumlar da gözükebilecek.

Kullanıcılar story için yorumları açma veya kapatma seçeneğine sahip olacak.

Muhabir: Orçun BULDAÇ