Ülkemizin genel sorunlarından biri olan işsizliğe bir nebze de olsa çözüm bulabilmek amacıyla Ödemiş Belediyesi İstihdam Ofisi’ni hizmete açtı. İstihdam Ofisi ile sektörlerin talep ettiği nitelikli personelle iş arayanların buluşturulması hedefleniyor. İstihdam Ofisi’nin çalışmaları çerçevesinde Ödemiş ve çevresinde personel arayan firmaların toplu iş görüşmelerine Ödemiş Belediyesi ev sahipliği yaparak bu noktada da kolaylık sağlıyor.

Seçim sürecinde alanda karşılaştıkları en büyük sorunlardan biri işsizlik olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Turan; “Tüm ülkenin problemi olan işsizlik sorununa Ödemiş Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla çözüm bulmaya çalışacağız. Ekonomik kriz her geçen gün daha da artıyor. Gençlerimiz belediyeleri istihdam alanı olarak görüyor. İlçemizin hizmet alanı, çalışan personel sayısı ve mali tablomuz ortada. Gençlerimize eğitimleri ya da yetenekleri doğrultusunda sektörde personel arayanlarla buluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca zaman zaman ilçemizden hemşehrilerimizi istihdam etmek isteyen firmaların belediyemize başvuruları oluyor, onların gerçekleştireceği toplu iş görüşmelerine de salon vererek kolaylık sağlıyoruz. Bu zor dönemde iş arayanlarla işverenlerimiz arasında köprü vazifesi görecek İstihdam Ofisimiz hayırlı olsun” dedi.

İş arayanlar ya da işverenler, Ödemiş Belediyesi hizmet binası zemin katındaki ofis dışında “istihdam.odemis.bel.tr” adresinden de ilgili başvuruyu yapabiliyor.

Kaynak: Bülten