Asfalt yenileme çalışmalarının sürdüğü metro hattının Yenibosna-Sefaköy durakları arasında bu sabah yaşanan kazayla ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Açıklamaya göre, kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 2'si ağır 38 kişi de yaralandı. Valiliğin açıklaması şöyle:

"29.08.2024 Perşembe günü saat 08.48’de Küçükçekmece Evlendirme Dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Kaza anı görüntülendi

Küçükçekmece Sefaköy'de yol bakım çalışması nedeniyle iki metrobüsün çarpışma anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Küçükçekmece Sefaköy metrobüs yolu Avcılar istikametinde yol bakım çalışması nedeniyle İki metrobüs çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle bir metrobüs ağır hasar aldı. Yolcular büyük panik yaşadı. 3'ü ağır 12 kişi yaralandı. Metrobüs yoldan kaldırıldıktan sonra seferler normale döndü.

Metrobüslerin çarpışma anı da saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, metrobüslerin çarpıştığı ve bir metrobüsün sürüklenip bariyerlere çarparak durduğu görülüyor.

Kaynak: İHA