İzmir'de hava sıcaklıklarının artışa geçmesi ile birlikte vatandaşlar da serinlemek için kendilerini denize atmaya başladı. İzmir'in plajları özellikle hafta sonlarında yoğun ilgi görüyor.

Bazı plajlar aşırı kalabalık olurken, gözlerden uzak olan bazı plajlar ise sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercihi oluyor.

Bu koylardan biri de Dolungaz Koyu. Dolungaz Koyu, İzmir'in Karaburun ilçesinde bulunuyor. İzmir şehir merkezine 105 km uzaklıkta yer alıyor.

Koy, etrafı kayalıklarla ve ormanlık ağaçlarla çevrili bir yapıya sahip.

Karaburun'un en sakin, sessiz ve doğa ile baş başa vakit geçirilen yerlerindendir. Yani tam kafa dinleme yeridir. Denizi turkuaz renge sahiptir ve oldukça temizdir. Sahili ise çakıl taşlarından oluşmaktadır.

Denize giriş taşlık olduğu için de mutlaka deniz ayakkabısı ile denize girmelisiniz.

Koyun olduğu alanda aynı zamanda kamp da yapabileceğiniz bir kamp alanı var.

Kamp alanı ücretleri ise 2024 yılı için kişi başı 550 TL olarak açıklandı. Eğer kendi çadırınız yoksa ordan ücret karşılığı çadır almak da mümkün.

Bölgede karavanla konaklama da yapılıyor. Karavan ücreti ise 1200 TL olarak açıklandı.

Dolungaz Koyu'na nasıl gidilir?

Öncelikle Dolungaz Koyu'nun yolunun biraz bozuk olduğunu belirtmekte fayda var. İzmir-Çeşme Otoyolu’nun Karaburun çıkışından sonra yolu takip ederek yaklaşık 2 saat gibi bir sürede ilçe merkezine kadar ulaşım sağlayabilirsiniz. Karaburun merkezden Bozköy istikametine giderken 3 km kadar sonra Dolungaz diye eski bir tabela görüyorsunuz. Bu tabeladan sağa dönerek yola devam ediyorsunuz. Yol biraz karışık olduğu için oradaki halktan veya navigasyondan faydalanmanız gerekebilir.

Kaynak: Haber Merkezi