İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın “Ali Koç’u arkadan iterek düşüren yöneticinin takımı Göztepe, artık İzmir’in bildiğiniz Göztepe değil.." sözlerine isim vermeden tepki gösterdi. İzmir’deki ilk maçta Göztepe maçında tribünde olacağını söyleyen Dervişoğlu, "Göztepe Spor Kulübü yalnızca İzmir'imizin değil, ülkemizin de müstesna bir değeridir. Ortak değerler üzerine cümle kurarken özenli davranmak da ortak sorumluluğumuz olmalıdır." dedi. 

Dervişoğlu sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi: 
“Göztepe Spor Kulübü yalnızca İzmir’imizin değil, ülkemizin de müstesna bir değeridir. Ortak değerler üzerine cümle kurarken özenli davranmak da ortak sorumluluğumuz olmalıdır. 
Geride bıraktığımız zaman içinde yaşanmış, istenmeyen olaylar nedeniyle Göztepe Onursal Başkanı Sayın Mehmet Sepil’i arayarak üzüntülerimi ve düşüncelerimi bildirdim.
İzmir’deki ilk maçta tribünde buluşmak üzere sözleştik. Göztepe hepimizindir!”

Türkkan’ın Göztepe sözleri

Fenerbahçe maçında Ali Koç’un iterek düşürülmesi üzerine İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı: 
“Ali Koç’u arkadan iterek düşüren yöneticinin takımı Göztepe, artık İzmir’in bildiğiniz Göztepe değil.
Sırp iş insanı (!) Dragan Solak’ın sahip olduğu Göztepe bu.
O yüzden bu saldırının belleklerde yer alması gerekiyor.
Sırp iş insanı (!) Türkiye’de Göztepe’yi niye alır?
O Göztepe maçında, bugüne kadar kamuoyunun her kesiminde çok önemli ve özel bir yeri olan Koç ailesinin bir ferdi nasıl yere düşürülür, neden bu hareket yapılır?
Bunların hepsi benim aklımda bir soru işareti.” 

Goztepe Bildiğiniz Göztepe Değil

Muhabir: Orçun BULDAÇ