Fuat AKAR- İYİ Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu İzmir’de yaşanan yangın felaketleri ile ilgili özel olarak görevlendirdiği heyeti İzmir’e gönderdi.

Genel Başkan Yardımcıları Ümit Özlale ve Hasan Toktaş, Milletvekilleri Lütfullah Kayalar, Hüsmen Kırkpınar ve Selçuk Türkoğlu'ndan oluşan heyete İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan ve İl Teşkilatı eşlik etti.

İlk olarak yaşanan felaket ile ilgili bilgi almak üzere; İzmir Valisi Süleyman Elban'dan ve AFAD İzmir İl Başkanlığı ile Kriz merkezinde istişarelerde bulunan heyet daha sonra Doğançay köyünde yangından etkilenen vatandaşlar ve muhtar Arzu Nisan ile bir araya geldiler.

Burada mağduriyetlerini, yaşananları vatandaşlarımızdan dinledikten sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal ve İzmir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı ile bir araya gelerek devam eden Yamanlar bölgesindeki yangının son durumuna ilişkin bilgi aldı.

‘Birinci öncelik olmalı’

Basın açıklaması yapan heyet adına söz alan ve daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı görevini de ifa eden İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle bu denli büyük alana yayılan bir yangında can kaybı yaşanmamış olması bir teselli ancak vatandaşların büyük bir mağduriyet içinde olduklarını görüyoruz. Milli servetimiz olan ormanlarımızda hasar her geçen gün artıyor. Yerinde yapmış olduğumuz bu tespitler ile ilgili olarak bizim de milletvekillerimiz ve genel merkezimiz ile birlikte yapacağımız çalışmalar olacaktır, hükümet seviyesinde de yapacağımız çalışmaları buradan ayrıldıktan sonra değerlendireceğiz. Şimdilik İzmir’e ve halen devam eden yangınların mağduru şehirlerimize de geçmiş olsun diyoruz. Dünyada yaşanan iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri de ülkemiz. Orman yangınları bugün var inşallah bir daha olmaz ama bu bir realite. O zaman yapılması gerek. Orman yangınları ile mücadele her türlü siyasi görüşün üzerinde, ülke olarak en önemli sorunlarından biri olarak ele alınıp yeniden bir yapılanmaya gitmelidir. Burada ekipler var güçleri ile çalışıyorlar ama aksaklıklar olduğunu görmezden gelemeyiz Bugün belki çok şey söylemenin zamanı değil ama önümüzdeki dönemde Türkiye orman yangınları ile mücadeleyi birinci öncelikli meselelerinin içine koymalıdır.”

Heyet daha sonra izlenimlerini ve bu felaketin bir daha yaşanmaması için alınması gereken önlemlere ilişkin önerilerini Genel Başkan Dervişoğlu ile paylaşmak üzere ayrıldılar.

‘Meslek kanunu bile yok’

Yaşanan yangın felaketleri sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu; canları pahasına orman yangınları ile mücadele eden itfaiyecilerin bir meslek kanunu bile olmadığını işaret ettiği sosyal medya paylaşımında, “Bu acı günlerin ibretiyle; zor günlerin cefakâr, fedakâr, görünmez kahramanlarına söz veriyorum. İYİ Parti’nin TBMM’nin yeni dönemindeki ilk mücadele alanlarından biri, itfaiye teşkilatımızı bir meslek kanununa kavuşturmak olacaktır” ifadelerine yer verdi.
 

Muhabir: Fuat AKAR