İzmir Körfezi’nde son günlerde yaşanan kötü koku ve balık ölümleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından denizdeki tek hücrelilerin artışı olarak açıklanmıştı.  İYİ Parti İzmir İl Başkanı Av. Ülkü Doğan, bu durumu araştırarak uzmanlardan aldığı bilgileri sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı. Doğan, kötü kokular ve balık ölümlerinin evsel ve endüstriyel kirlilikten kaynaklandığını belirtti.

Açıkamasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in iç körfezde yüzme sözü verdiğini hatırlatan Doğan, mevcut durumun bu vaadi nasıl etkilediğini sorgulayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay’a şu soruları yöneltti:

  • Evsel ve endüstriyel kirlilikteki artış ile birlikte bu kirlilikten beslenen tek hücrelilerin yarattığı koku ve balık ölümleri sorununun çözümü için ne gibi adımlar atılacak?
  • İzmir nüfusundaki büyük artışa karşın arıtma tesislerinin kapasitesi ne kadar artırıldı?
  • İklim değişikliği karşısında İzmir’in hazırlık durumu nedir?
  • Son dönemde yaşanan sıcaklar, yangınlar ve Körfez'deki gelişmeler göz önüne alındığında felaketlerle mücadele için acil eylem planları hazır mı?

Ülkü Doğan açıklamasını şu sözler ile tamamladı: "Uzmanlar size  bir çağrıda bulunuyor. Çözüm sürecini hızlandırmak için uzmanların katılımı ile acil çalıştay yapılmasını öneriyor. 

Biz de uzmanların çağrısına katılıyor ve acil eylem planlarının da hazırlanacağı ,iklim değişikliğine nasıl uyum sağlanacağını ve çevreyi , doğayı dolayısı ile şehrimizi yok eden bu felaketlerle nasıl mücadele edileceğine ilişkin çalıştayları yapmaya davet ediyoruz sizi!

Sizi, bir türlü bitmeyen ve şehrin artan nüfusuna yetmeyen arıtma tesislerimin kapasitelerinin arttırması için önlem almaya davet ediyoruz 

Velhasıl Sayın Cemil TUGAY sizi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı İzmir’i Yaşatmaya davet ediyoruz."

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ