İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ülkemizdeki kaçakların ve suçluların tespiti için kapalı nüfus sayımı önerisini gündeme getirmişti. Konu  hakkında yaptığı basın açıklamasında İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak adına önemli bir adım olan kapalı nüfus sayımı önerisine destek verdi.

Doğan, “Her geçen gün gazetelerde okuduğumuz ve televizyonlarda izlediğimiz suç vakaları, ülkemizdeki güvensiz ortamın bir sonucudur. Bu ortamı sona erdirmek için en önemli adım, kapsamlı bir kapalı nüfus sayımı gerçekleştirmektir” dedi.

Doğan: Seçenek değil mecburiyettir

Kaçakların, suçluların ve firarilerin serbestçe dolaşmalarına artık izin verilemeyeceğini vurgulayan Doğan, “Kapalı nüfus sayımı, ülkemizin sokaklarının tekrar güvenli hale gelmesi ve vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayabilmesi için bir seçenek değil, bir mecburiyettir” ifadelerini kullandı.

Doğan, İYİ Parti olarak, güvenli bir Türkiye için her türlü çözüm önerisini sunmaya devam edeceklerini belirterek, “Devletimiz nasıl sınır güvenliğini sağlamakla yükümlüyse, içerideki suçluları tespit etmek ve adalete teslim etmekle de yükümlüdür. Bu bağlamda kapalı nüfus sayımı önerimizi bir an önce hayata geçirmeye davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İYİ PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI