Orçun BULDAÇ- TKP İzmir İl Örgütü, İzmir'in önemli toplu ulaşım sistemlerinden biri olan İZBAN'da uzun yıllardır uygulanan Artı Para sistemi ile alakalı son günlerde sıkça dile getirilen geri ödeme alınamaması konusunda dile getirilen şikayetler hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, "Toplu ulaşımın paralı olmasının, ulaşım ücretlerinin tahsilat işlemlerinin özelleştirilmesinin, Artı Para diye adlı adınca yurttaşların belli bir tutarın üstünde parası yoksa ulaşım yapma hakkının elinden alınması anlamına gelen bir uygulamanın her tür itiraza rağmen hayata geçirilmesinin yarattığı tuhaflıklardan biriyle karşı karşıyayız.  Yaşanan durum tam bir rezilliktir. Eğer geri ödenmediyse yurttaşlardan haksız yere kesilen artı paralar derhal geri ödenmeli ve ulaşım hakkının gaspı anlamına geldiği açık olan Artı Para uygulamasına son verilmelidir." ifadeleri yer aldı.

Haksız şekilde el konan paraları geri verin

TKP İzmir İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İzmir'de son birkaç gündür İZBAN'ı kullanan yurttaşların Artı Para uygulaması adı altında haksız şekilde el konan paraları, sefer bitiminde istasyonlardaki Artı Para makinelerine kartlarını okutmalarına rağmen geri ödenmedi olarak görünmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ilgili yetkililerle görüşüldüğünde, "Artı Para iadelerinin uygulama üzerinden görünmediği ama sistemde iadelerin yapıldığı" belirtilmektedir. O hâlde yurttaşların iadelerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin takibini nasıl yapacağı sorusuna ise, "Bununla ilgili çalışmaların devam ettiği, çalışmalar tamamlanana kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aranabileceği" yanıtı verilmektedir. 

Yaşanan durum tam bir rezilliktir

Toplu ulaşımın paralı olmasının, ulaşım ücretlerinin tahsilat işlemlerinin özelleştirilmesinin, Artı Para diye adlı adınca yurttaşların belli bir tutarın üstünde parası yoksa ulaşım yapma hakkının elinden alınması anlamına gelen bir uygulamanın her tür itiraza rağmen hayata geçirilmesinin yarattığı tuhaflıklardan biriyle karşı karşıyayız. 

Yaşanan durum tam bir rezilliktir. Eğer geri ödenmediyse yurttaşlardan haksız yere kesilen artı paralar derhal geri ödenmeli ve ulaşım hakkının gaspı anlamına geldiği açık olan Artı Para uygulamasına son verilmelidir!

Muhabir: Orçun BULDAÇ